Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: berkarya guna iklan?

  1. #1
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    132
    Post Thanks / Like

    berkarya guna iklan?

    korang tau apa yg paling best bila berkarya guna iklan? bila kau dapat sampaikan sesuatu mesej yg bg kesan mendalam kat penonton. benda pendek je tp org igt sampai bila2 dan tak basi. cuba korang share apa iklan yg korang tengok masa kecik2 tp sampai skrg korang ingat. mcm aku suka iklan2 musim raya. takkisah lah raya apa pun. iklan raya paling aku suka.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    korang tau apa yg paling best bila berkarya guna iklan? bila kau dapat sampaikan sesuatu mesej yg bg kesan mendalam kat penonton. benda pendek je tp org igt sampai bila2 dan tak basi. cuba korang share apa iklan yg korang tengok masa kecik2 tp sampai skrg korang ingat. mcm aku suka iklan2 musim raya. takkisah lah raya apa pun. iklan raya paling aku suka.
    For me, aku mmg akn tunggu iklan time raya,cny or Deepavali. Rase sebak wei tgk iklan2 Malaysia buat.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    149
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bulanprnama88 View Post
    For me, aku mmg akn tunggu iklan time raya,cny or Deepavali. Rase sebak wei tgk iklan2 Malaysia buat.
    alaaa kalau skrg ada lagi ke iklan best best? setahu aku iklan raya waktu dulu je mmg best sedih betul. skrg ni tak tahu la nk tgk iklan apa yang best cam zaman dulu

  4. #4
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    korang tau apa yg paling best bila berkarya guna iklan? bila kau dapat sampaikan sesuatu mesej yg bg kesan mendalam kat penonton. benda pendek je tp org igt sampai bila2 dan tak basi. cuba korang share apa iklan yg korang tengok masa kecik2 tp sampai skrg korang ingat. mcm aku suka iklan2 musim raya. takkisah lah raya apa pun. iklan raya paling aku suka.
    aku pun selalunya tunggu iklan raya je hahaha. tapi skrg iklan raya still ada lg ke yang best? mcm susah je nak jumpa iklan raya mcm zaman kita kanak2 tu huhu

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    alaaa kalau skrg ada lagi ke iklan best best? setahu aku iklan raya waktu dulu je mmg best sedih betul. skrg ni tak tahu la nk tgk iklan apa yang best cam zaman dulu
    Eh mesti ahh ada, you should cari kat youtube, may fav cny ads tahun ni Petronas punya, style and the storyline is so good.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by imaxtothemax View Post
    aku pun selalunya tunggu iklan raya je hahaha. tapi skrg iklan raya still ada lg ke yang best? mcm susah je nak jumpa iklan raya mcm zaman kita kanak2 tu huhu
    Yes, ni musim raya cina ni banyak jugak yang best2 kat facebook especially petronas the negotiation. Sayangnya cerita dia short, klau panjang lagi syok.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bulanprnama88 View Post
    Eh mesti ahh ada, you should cari kat youtube, may fav cny ads tahun ni Petronas punya, style and the storyline is so good.
    Btul, same. aku pon tgk CNY petronas punya. Kelakar and style dia memang mcm cerita orang lama. kreatif enn

  8. #8
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by nishazmi View Post
    Yes, ni musim raya cina ni banyak jugak yang best2 kat facebook especially petronas the negotiation. Sayangnya cerita dia short, klau panjang lagi syok.
    ohhh woww i baru tahu petronas keluarkan iklan cny. kalau tahu awal dah lama i tengok, okayyy nak pergi tengok kat facebook!!

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    149
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bulanprnama88 View Post
    Eh mesti ahh ada, you should cari kat youtube, may fav cny ads tahun ni Petronas punya, style and the storyline is so good.
    wahhh macam menarik je iklan cny from petronas. yelahh petronas kan selalu keluarkan iklan best best. ok tak sabarnya nak tgk kat youtube

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    7
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    memang kompomē petronas win. kena tengok idea depa tu sape yg buat.. salute petronas laa, errr, kalau bodek mcm ni boleh dapat ron97 free tak?? hehehe

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •