Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: bau hanyir

  1. #1
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like

    bau hanyir

    hei gaiss! nk mintak tolong tips dari sifoo2 fish on kat sini. camne korang hilangkan bau hanyir ikan/bau umpan semua tu ek?? org rumah aku bising betolll tiap kali aku balik mancing katanya bau hanyir tak hilang kat baju pastu aku masuk mesin, habis baju laen pun berjangkit baju walaupun tak basuh sekali. sblm lesen kena tarik aku kena cari jalan lah nak bg dia senyap. nak bg madu ke mesin baru ye gais? hahahahahahah tolonglah wehhh!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    147
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    hei gaiss! nk mintak tolong tips dari sifoo2 fish on kat sini. camne korang hilangkan bau hanyir ikan/bau umpan semua tu ek?? org rumah aku bising betolll tiap kali aku balik mancing katanya bau hanyir tak hilang kat baju pastu aku masuk mesin, habis baju laen pun berjangkit baju walaupun tak basuh sekali. sblm lesen kena tarik aku kena cari jalan lah nak bg dia senyap. nak bg madu ke mesin baru ye gais? hahahahahahah tolonglah wehhh!
    aku selalu cuci dengan jus lemon & pelembut kain je. hilang baunya

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    164
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    hei gaiss! nk mintak tolong tips dari sifoo2 fish on kat sini. camne korang hilangkan bau hanyir ikan/bau umpan semua tu ek?? org rumah aku bising betolll tiap kali aku balik mancing katanya bau hanyir tak hilang kat baju pastu aku masuk mesin, habis baju laen pun berjangkit baju walaupun tak basuh sekali. sblm lesen kena tarik aku kena cari jalan lah nak bg dia senyap. nak bg madu ke mesin baru ye gais? hahahahahahah tolonglah wehhh!
    basuh guna air panas. mesin aku memang basuh baju guna air panas so takde hal

  4. #4
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    192
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    hei gaiss! nk mintak tolong tips dari sifoo2 fish on kat sini. camne korang hilangkan bau hanyir ikan/bau umpan semua tu ek?? org rumah aku bising betolll tiap kali aku balik mancing katanya bau hanyir tak hilang kat baju pastu aku masuk mesin, habis baju laen pun berjangkit baju walaupun tak basuh sekali. sblm lesen kena tarik aku kena cari jalan lah nak bg dia senyap. nak bg madu ke mesin baru ye gais? hahahahahahah tolonglah wehhh!
    bau hanyir ni susah skit nak hilangkan.. tpi klu ade detergent yg sesuai/ bau kuat ade possibility utk hilang la

  5. #5
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    aku selalu cuci dengan jus lemon & pelembut kain je. hilang baunya
    Pnting jgk utk make sure tub cucian tu dibasuh lps guna kn. Klu x, next nak bsuh baju habis berbau balik lah

  6. #6
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    134
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    basuh guna air panas. mesin aku memang basuh baju guna air panas so takde hal
    Kt bill api tinggi tak nk dibayo? Sbb kdg basuh guna air panas ni mkn bnyk elektrik.. Klu ada cold water sng skit nak basuh.. air guna sikit pun dah bleh cover basuh bnyk baju

  7. #7
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    192
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Pnting jgk utk make sure tub cucian tu dibasuh lps guna kn. Klu x, next nak bsuh baju habis berbau balik lah
    yess. bila biarkan je cmtu.. kena gatal2 lahh. kalau washer auto ni sng skit sbb tub tu akan auto jugak dia basuh kan

  8. #8
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    192
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    Kt bill api tinggi tak nk dibayo? Sbb kdg basuh guna air panas ni mkn bnyk elektrik.. Klu ada cold water sng skit nak basuh.. air guna sikit pun dah bleh cover basuh bnyk baju
    tapi sy tgk yg panasonic pnya top load tu best sikit.. wlpn guna hot water, tpi still bleh save energy

  9. #9
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    134
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    tapi sy tgk yg panasonic pnya top load tu best sikit.. wlpn guna hot water, tpi still bleh save energy
    Tpi panasonic sbnrnya mmg xmkn banyak elektrik pun hihi.. Nk nk washer yg ada water bazooka tu.. Mmg deep clean habis lah

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    147
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Pnting jgk utk make sure tub cucian tu dibasuh lps guna kn. Klu x, next nak bsuh baju habis berbau balik lah
    hmm macam mana pulak nak basuh tub cucian. tak pernah aku basuh

Page 1 of 3 123 LastLast

Members who have read this thread: 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •