Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Kat mana sesuai cari kerja?

  1. #11
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Design jobstreet tu senang out of all apps. I pun guna sbb nak cari kerja and infact jumpa a lot from there.. U pun bleh cuba
    Btul. Even sy dah jmpa kerja pun still ade apps tu sebab just in case. Lgipun nak lgi bnyk tips bleh je join group di fb

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    136
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Jobstreet ni simple je. apps pun xde ads tau so u takyah risau laa kalau apps tu terganggu ke apa. kalau awk bukak2 je terus keluar suggestions kerja tau
    kdg mcm dh nk penuh dh telepon ni install bnyk2.. xtau plak jobstreet senang nk guna. ingtkan susah nak guner

  3. #13
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    85
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Btul. Even sy dah jmpa kerja pun still ade apps tu sebab just in case. Lgipun nak lgi bnyk tips bleh je join group di fb
    Stuju! Senang nk guna tau apps dia.. Kdg scroll scroll jugak utk future use

  4. #14
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    kdg mcm dh nk penuh dh telepon ni install bnyk2.. xtau plak jobstreet senang nk guna. ingtkan susah nak guner
    Kalau mcm tu awk bleh la guna jobstreet dulu. Sbb since rmai jugak yg guna apps ni, lagi senang awk nak cari job based on location pun ade
    Last edited by misskey; 22-09-22 at 12:32 PM.

  5. #15
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Stuju! Senang nk guna tau apps dia.. Kdg scroll scroll jugak utk future use
    Kann. Apps dia mudah nak guna.. Steps dia pun x perlu itu ini. Sronok je guna

  6. #16
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    154
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Jobstreet ni simple je. apps pun xde ads tau so u takyah risau laa kalau apps tu terganggu ke apa. kalau awk bukak2 je terus keluar suggestions kerja tau
    ohh macam tu. bagusnyerr, sbb sy ade jugak guna mcm2 kan, tpi bila bukak tu pun dah banyak sngt notifications keluar la apa, pstu kena search sndiri bnyak plak tuh

  7. #17
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    76
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Kalau mcm tu awk bleh la guna jobstreet dulu. Sbb since rmai jugak yg guna apps ni, lagi senang awk nak cari job based on location pun ade
    Jobstreet la yg buat sy jumpa kerja.. Dpt feedback dri company yg kita cari pun cpt jerr. Kalau yg nk kerja immediately pun lgi bgus guna apps ni

  8. #18
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by imaxtothemax View Post
    ohh macam tu. bagusnyerr, sbb sy ade jugak guna mcm2 kan, tpi bila bukak tu pun dah banyak sngt notifications keluar la apa, pstu kena search sndiri bnyak plak tuh
    Tk perlu dh pening2 nk gune apps ape, paling tak pun awak cuba la untuk sbulan mesti bleh jumpa bnyak kerja based on qualitifications awak

  9. #19
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    Jobstreet la yg buat sy jumpa kerja.. Dpt feedback dri company yg kita cari pun cpt jerr. Kalau yg nk kerja immediately pun lgi bgus guna apps ni
    Btull, procedure dia mudah kan, click apply now je and then boleh dah bawak bincang dengan HR

  10. #20
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    154
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Tk perlu dh pening2 nk gune apps ape, paling tak pun awak cuba la untuk sbulan mesti bleh jumpa bnyak kerja based on qualitifications awak
    tulaa, thanks ya sbb suggest.. sy pun dh lme tercari apps yg btul2 bleh tolong sy

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Members who have read this thread: 9

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •