Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: time pickup rasa berat

  1. #11
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    kadang punca sebab minyak yg kita guna. maybe minyak tak sesuai dgn motor kau

    Tpi sy pun sebelum ni main isi je weh. Dah lama baru tahu ada beza rupanya ingtkan sama je semua huhu

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    yup minyak ni kena try and error brand apa yg sesuai. maklumlah lain brand lain formula, lain kandungan
    Betulla tu..sebab yang buat kajian tu pun mesti diorang dah ada ada aim masing2 kan formula kalini nak fokus dekat aspek apa

  3. #13
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    yup minyak ni kena try and error brand apa yg sesuai. maklumlah lain brand lain formula, lain kandungan
    Lepas dh tahu sikit-sikit pasal kelainan setiap brand skrg sy dh rajin juga la baca sendiri-sendiri yg mana sesuai dgn keperluan sy

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    enjin aku ngam dengan petronas je setakat ni. jarang la isi minyak lain risau buat hal pulak nanti
    Kalau aku pulak memang aku suka shell v power. Bukan apa sebab dia mmg sesuai la untuk org poket hauk mcm aku..sebb kdg kan servis pun lambat jdi aku rasa tenang sikit pakai v power ni dia tlg cuci terus deposit yg ada dkt dlm..

  5. #15
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    kalau ngam better stick je dengan satu brand. campur campur minyak tak elok
    Betul sebb bila kita dh tahu brand tu fokus dekat mana, nnti susah la nk tahu minyak tu ada efek elok ke tak kalau dudk asyik tukar yg lain je. Lgipun jenuh jugak kejap isi dkt sini kejap dkt situ sy mmg suka pergi tempat sama je klau isi

  6. #16
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    yekee baru tahu weh nasib baik ko cakap. ingatkan takde effect kat enjin
    Kalau masa terdekat tak rasa la kot..tapi lama2 nanti kalau kau dah stick dengan satu brand lama..pastu tukar lain memang rasa ah..terutama bahagian enjin..taknak la spend banyak pulak kan nanti baiki itu ini jdi lebih baik la pakai minyak yg kualiti terus mcm v power..tak perlu risau dah nanti

  7. #17
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    yekee baru tahu weh nasib baik ko cakap. ingatkan takde effect kat enjin
    Enjin satu hal tpi performance pun ye akan rasa jugak beza. Klau dri segi performance ni sesuai dengan kebanyakkan enjin yang aku tahu shell v power. Mana la tahu korang rasa nak drive atas highway tekan minyak mcm naik Ferrari kan haha

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •