Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: Nak Pergi Singapore !

  1. #1
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    80
    Post Thanks / Like

    Nak Pergi Singapore !

    Hey korang nak tanya, ada tak bas yg direct pegi Singapore terus? malas nak naik flight sebab mahal haha... ade yg cakap dari KL ni turun JB tapi apak malas nak turun byk kali dan nak menunggu lagi transport lain...
    lepas tu nak naik kat mana kalau kat KL ni ?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    ada ja aku pernah naik dari kl sentral ke singapore dlm rm45 camtu lah..murah sangat2 bg aku jauh gak tu..klau naik kereta mmg hbis tol minyak g..

  3. #3
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    128
    Post Thanks / Like
    kan sekarang aku rasa mcm ada ja bas direct..tak thu sngt tp ada dgr mmber tmpat selalu borak..dorg rjin vacay...tp tk slp aku la dia naik dri tbs..katanya best lah naik bas g oversea

  4. #4
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    80
    Post Thanks / Like
    wah ada la kiranya... itulah kena beli kat kaunter ke camna weh... klau dlm malaysia ni tahu la bli kaunter klau pergi negara lain mcm tak da ja kat kaunter...

    serius punya soalan ni mana nk beli...

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    ada ja aku pernah naik dari kl sentral ke singapore dlm rm45 camtu lah..murah sangat2 bg aku jauh gak tu..klau naik kereta mmg hbis tol minyak g..
    baik naik flight je naik bus berjam jam. dahla slow pastu jem lagi

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    156
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    wah ada la kiranya... itulah kena beli kat kaunter ke camna weh... klau dlm malaysia ni tahu la bli kaunter klau pergi negara lain mcm tak da ja kat kaunter...

    serius punya soalan ni mana nk beli...
    sekarang kat malaysia pun orang beli tiket online je. tak payah nak susah payah beratur dekat kaunter

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    kan sekarang aku rasa mcm ada ja bas direct..tak thu sngt tp ada dgr mmber tmpat selalu borak..dorg rjin vacay...tp tk slp aku la dia naik dri tbs..katanya best lah naik bas g oversea
    bus mana yg best tu. aku ada pengalaman buruk naik bus sejak tu malas dah nak naik. lama dah tak jejak terminal

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    156
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    baik naik flight je naik bus berjam jam. dahla slow pastu jem lagi
    flight mahal. tak semua orang mampuu

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    baik naik flight je naik bus berjam jam. dahla slow pastu jem lagi
    paling2 murah pun 100 tu pun kalau ambil yg betul2 awal pagi pkul 7.30 pagi..dh naik awal smpai sna buat apa duh awal2..lgpun tu pun nasib baik lah tu klau hari kerja biasa..klau cuti lg mahal la jawabnya..tak semua org boleh afford..

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    106
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    sekarang kat malaysia pun orang beli tiket online je. tak payah nak susah payah beratur dekat kaunter
    mmg aku pun memana guna redbus jaweh..ni awal2 dulu aku noob gak punya rajin drive pegi stesen bas mmg yg dekat 40 minit dri rmh..pastu adik aku la jar sbb dia muda2 pandai la bab beli online..

Page 1 of 3 123 LastLast

Members who have read this thread: 7

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •