Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30

Thread: Nak Pergi Singapore !

  1. #21
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    bagi aku best sbb kat negara lain pun ko boleh guna..lbih 50 negara..aku mmg guna sini sbb ada free ubh tarikh dan cancel..kan klau dh kerja ni, plan cuti tapi kekadang bos kata ada hal kena dtg office lah apa lah..at least beli sini selamat lah sikit, boleh postpone ke tarikh lain..
    bagusnya selalu aku beli website lain tak boleh cancel. lepas ni boleh la try guna red bus pulak. hujung tahun ni banyak plan nak gi jenjalan

  2. #22
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    yup faham je. best je tengok orang naik bus. lagi lagi skrg senang boleh beli tiket online je kan. kalau dulu nak kena pergi terminal baru boleh beli. senang la untuk student student uni
    kan. aku dulu uni kat perlis..transport utama mmg bas la nak gi balik kg ka apa..tapi naik teksi ke stesen ambil teksi/grap dekat rm18 pergi saja..pastu tahu beli online mmg semua beli online ja..

  3. #23
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    bagusnya selalu aku beli website lain tak boleh cancel. lepas ni boleh la try guna red bus pulak. hujung tahun ni banyak plan nak gi jenjalan
    em itulah aku tertarik sbb boleh free rescheduled atau cancel..tak perlu lah burn tiket..sekli sekala takpa kalau takpa lah burn tapi dh kerap mmg bankrap ler poket..

  4. #24
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    95
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    Ada i sndiri pernah beli online kat redbus ni naik dri Times square. I selalu trip naik bus ja, naik ferry pun beli sini gak. Pernah g Pulau perhentian, pulau redang, dgn pulau tioman.
    uish ferry pun ada..baru tahu hehehe..thanks share kalau tak sampai bila pun aku tak tahu..maklum berusia ni terkial2 sikit lah..ni dah tahu boleh la cuba2..

  5. #25
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    uish ferry pun ada..baru tahu hehehe..thanks share kalau tak sampai bila pun aku tak tahu..maklum berusia ni terkial2 sikit lah..ni dah tahu boleh la cuba2..
    seronoknya senang la nak plan untuk bercuti naik ferry. boleh tengok terus timing online

  6. #26
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    153
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    kan. aku dulu uni kat perlis..transport utama mmg bas la nak gi balik kg ka apa..tapi naik teksi ke stesen ambil teksi/grap dekat rm18 pergi saja..pastu tahu beli online mmg semua beli online ja..
    yes and beli online lagi murah rasanya. semua negeri dalam malaysia pun dia cover kan.

  7. #27
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Hey korang nak tanya, ada tak bas yg direct pegi Singapore terus? malas nak naik flight sebab mahal haha... ade yg cakap dari KL ni turun JB tapi apak malas nak turun byk kali dan nak menunggu lagi transport lain...
    lepas tu nak naik kat mana kalau kat KL ni ?
    ada banyakje bas direct pergi singapore, cuba tengok redbus. situ banyak juga option

  8. #28
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    153
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    wah ada la kiranya... itulah kena beli kat kaunter ke camna weh... klau dlm malaysia ni tahu la bli kaunter klau pergi negara lain mcm tak da ja kat kaunter...

    serius punya soalan ni mana nk beli...
    beli tiket online lagi senang skrg, ko gunalah redbus, situ beli tiket bas ke luar negara pun boleh

  9. #29
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    153
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    kan. aku dulu uni kat perlis..transport utama mmg bas la nak gi balik kg ka apa..tapi naik teksi ke stesen ambil teksi/grap dekat rm18 pergi saja..pastu tahu beli online mmg semua beli online ja..
    beli online ni senanya lagi mudah lagi kalau guna apps/website yang trusted, pastu jimat masa dan tenaga takyah penat penat nak beratur

  10. #30
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    163
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Hey korang nak tanya, ada tak bas yg direct pegi Singapore terus? malas nak naik flight sebab mahal haha... ade yg cakap dari KL ni turun JB tapi apak malas nak turun byk kali dan nak menunggu lagi transport lain...
    lepas tu nak naik kat mana kalau kat KL ni ?
    ko cari kat apps redbus taipje dari kl ke sg nanti mesti ada yang direct terus.. situ banyak jugak ko boleh pilih

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Members who have read this thread: 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •