Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: cadangan untuk peti ais yang luas n sesuai untuk ramai ahli?

  1. #1
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    cadangan untuk peti ais yang luas n sesuai untuk ramai ahli?

    Boleh bagi suggestion untuk peti ais yang sesuai untuk oranh yang ada anak ramai? Makin bertambah anak ni, rasa nak tukar pulak peti ais sebab peti ais sekarang sempit n tak muat banyak barang. Agak2 ada tak brand yang okay?

  2. #2
    Senior Member xinxin's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    114
    Post Thanks / Like
    bila ada anak ramai ni kalau beli bahan mentah mesti bnyk sbb malas dah nk beli bnyk kali tpi kdg tak sampai tiga hari dah rosak dan layu

  3. #3
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    76
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    Boleh bagi suggestion untuk peti ais yang sesuai untuk oranh yang ada anak ramai? Makin bertambah anak ni, rasa nak tukar pulak peti ais sebab peti ais sekarang sempit n tak muat banyak barang. Agak2 ada tak brand yang okay?
    panasonic so far paling saya suka semua barang elektirk dia tahan lama

  4. #4
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    76
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by xinxin View Post
    bila ada anak ramai ni kalau beli bahan mentah mesti bnyk sbb malas dah nk beli bnyk kali tpi kdg tak sampai tiga hari dah rosak dan layu
    sama mcm saya la kdg tak sempat nk masak dah layu sayur pastu terus buang ke dlm tong sampah bazir betul

  5. #5
    Senior Member xinxin's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    114
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by xinxin View Post
    bila ada anak ramai ni kalau beli bahan mentah mesti bnyk sbb malas dah nk beli bnyk kali tpi kdg tak sampai tiga hari dah rosak dan layu
    yelah nk beli sikit2 pastu cepat habis kena beli lagi, mmg akan beli bnyk2 la sbb tu kena ada proper peti ais tambah2 nk tgok anak membesar dgn sihat

  6. #6
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    96
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by xinxin View Post
    bila ada anak ramai ni kalau beli bahan mentah mesti bnyk sbb malas dah nk beli bnyk kali tpi kdg tak sampai tiga hari dah rosak dan layu
    yelah nk beli sikit2 pastu cepat habis kena beli lagi, mmg akan beli bnyk2 la sbb tu kena ada proper peti ais tambah2 nk tgok anak membesar dgn sihat
    ho... ho... ho...

  7. #7
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    96
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    Boleh bagi suggestion untuk peti ais yang sesuai untuk oranh yang ada anak ramai? Makin bertambah anak ni, rasa nak tukar pulak peti ais sebab peti ais sekarang sempit n tak muat banyak barang. Agak2 ada tak brand yang okay?
    panasonic la sbb dorang akan ada latest teknologi so better invest utk diri sendiri jugak
    ho... ho... ho...

  8. #8
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    96
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    sama mcm saya la kdg tak sempat nk masak dah layu sayur pastu terus buang ke dlm tong sampah bazir betul
    hahaha faham sgt saya pun mcm tu tak sampai 3 hari sayur dah layu membzir rasa beli tu
    ho... ho... ho...

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    hahaha faham sgt saya pun mcm tu tak sampai 3 hari sayur dah layu membzir rasa beli tu
    Kalau guna peti ais yg ada prime fresh selalunya mmg makanan yg disimpan tu akan tahan lama fresh dia so tayah risau pasal food waste

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    116
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    panasonic la sbb dorang akan ada latest teknologi so better invest utk diri sendiri jugak
    dorang ada prime fresh dan prime freeze skrg mmg berguna la utk semua org terutama org yg suka masak

Page 1 of 3 123 LastLast

Members who have read this thread: 10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •