Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: cuci drum washer

  1. #1
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    129
    Post Thanks / Like

    cuci drum washer

    korang ada tips tak camne nak bersihkan drum washer tu? korang cuci sebulan sekali ke berapa kali? aku tiap2 bulan cuci drum tu tp baju still ada mcm hampas2 habuk putih2 tu stresss betul! letih lah cuci tiap2 bulan tapi sama je. mcm2 benda aku beli konon boleh bersihkan drum tp camtu je jugak.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    korang ada tips tak camne nak bersihkan drum washer tu? korang cuci sebulan sekali ke berapa kali? aku tiap2 bulan cuci drum tu tp baju still ada mcm hampas2 habuk putih2 tu stresss betul! letih lah cuci tiap2 bulan tapi sama je. mcm2 benda aku beli konon boleh bersihkan drum tp camtu je jugak.
    aku tak pernah cuci sebab malas patut la baju aku selalu tak bersih...

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    157
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    korang ada tips tak camne nak bersihkan drum washer tu? korang cuci sebulan sekali ke berapa kali? aku tiap2 bulan cuci drum tu tp baju still ada mcm hampas2 habuk putih2 tu stresss betul! letih lah cuci tiap2 bulan tapi sama je. mcm2 benda aku beli konon boleh bersihkan drum tp camtu je jugak.
    huh macam mana nak bersihkan drum kena cabut ke??

  4. #4
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    128
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    huh macam mana nak bersihkan drum kena cabut ke??
    ye rasanya kena cabut. aku pun tak pandai. tapi skrg ada jual sabun mesin campak je nanti bersih katanya taktahu la function ke tak

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    ye rasanya kena cabut. aku pun tak pandai. tapi skrg ada jual sabun mesin campak je nanti bersih katanya taktahu la function ke tak
    aku pernah pakai sabun tu tapi sama je kotor still ada hitam hitam dekat celah celah drum tu. better beli mesin baru jelah

  6. #6
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    128
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Sepultunen View Post
    aku pernah pakai sabun tu tapi sama je kotor still ada hitam hitam dekat celah celah drum tu. better beli mesin baru jelah
    oh yekee tapi kalau mesin baru pun sama je lama lama nanti kotor gak kan. takde ke mesin yg memang boleh cuci diri sendiri

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    157
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    oh yekee tapi kalau mesin baru pun sama je lama lama nanti kotor gak kan. takde ke mesin yg memang boleh cuci diri sendiri
    zaman sekarang kan teknologi dah maju. takkan lah takde maybe kita je kot tak tahu. maklumlah banyak sgt brand mesin basuh

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    157
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    korang ada tips tak camne nak bersihkan drum washer tu? korang cuci sebulan sekali ke berapa kali? aku tiap2 bulan cuci drum tu tp baju still ada mcm hampas2 habuk putih2 tu stresss betul! letih lah cuci tiap2 bulan tapi sama je. mcm2 benda aku beli konon boleh bersihkan drum tp camtu je jugak.
    mmg kena basuh drum tu every month sbb tiap kali kita guna dia akn kotor

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    157
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Sepultunen View Post
    aku tak pernah cuci sebab malas patut la baju aku selalu tak bersih...
    hahaha, boleh beli washing machine yg auto basuhkan drum baju tu

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    157
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    huh macam mana nak bersihkan drum kena cabut ke??
    x yah pn, dia lebih kurg mcm basuh baju tapi takde baju

Page 1 of 3 123 LastLast

Members who have read this thread: 10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •