Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: macam mana nak bagi sayur fresh and tak layu?

  1. #11
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    128
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Salam, nak mintak pendapat tentang penjagaan sayur yang dibeli dari supermarket. Sealalunya dah letak dalam peti ais pun tahan 3 hari je.
    better invest dekat peti ais mahal sbb klau mahal ni ada bnyk teknologi mcm prime fresh dan freeze so makan yg kita simpan dlm peti ais tu berkhasiat lagi

  2. #12
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    128
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    teknik yg betul pun kalau peti ais korang takde prime fresh dan prime freeze pun makanan still akan cepat rosak dan rasa akan tukar rasa
    betul tu mcm peti ais panasonic prime+ edition tu mmg dah ada dedua prime tu so kalau nk beli boleh la beli panasonic tu

  3. #13
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    128
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    beli peti ais yg ada prime freeze prime fresh mcm panasonic prime+ edition mudah hidup sbb sesuai dgn org suka masak
    kalau yg tak suka masak pun mmg berguna jugak sbb dia jaga makanan kita utk tak mudah rosak dan bila kita makan pun khasiat dia still ada

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    teknik yg betul pun kalau peti ais korang takde prime fresh dan prime freeze pun makanan still akan cepat rosak dan rasa akan tukar rasa
    itulah lepas baca pasal prime+ ediiton panasonic ni rasa berbaloi la beli utk siapa yg pentingkan mkanan fresh

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    kalau yg tak suka masak pun mmg berguna jugak sbb dia jaga makanan kita utk tak mudah rosak dan bila kita makan pun khasiat dia still ada
    sesuai utk semua org good investment utk jangka masa panjang sbb kesihatan pun kena ambil kira bila bab mkan ni

  6. #16
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    better invest dekat peti ais mahal sbb klau mahal ni ada bnyk teknologi mcm prime fresh dan freeze so makan yg kita simpan dlm peti ais tu berkhasiat lagi
    itulah ramai yg tkut nk invest kat peti ais ni padahal mmg berguna utk diri sendiri jugak

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    itulah ramai yg tkut nk invest kat peti ais ni padahal mmg berguna utk diri sendiri jugak
    alaa tak semua org mampu nk beli peti ais mahal2 so beli je mana rasa mampu

  8. #18
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    sesuai utk semua org good investment utk jangka masa panjang sbb kesihatan pun kena ambil kira bila bab mkan ni
    selain makan ada je benda lain boleh invest utk kesihatan kena la exercise juga

  9. #19
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    itulah lepas baca pasal prime+ ediiton panasonic ni rasa berbaloi la beli utk siapa yg pentingkan mkanan fresh
    makanan kat luar pun kdg tak fresh mcm mna, kdg makanan kita beli tu tak fresh pun pastu mm mna nk kekal fresh kalau dari awal tak fresh

  10. #20
    Junior Member Raslinorman's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    beli peti ais yg ada prime freeze prime fresh mcm panasonic prime+ edition mudah hidup sbb sesuai dgn org suka masak
    aku rasa semua peti ais sama je cuma kdg2 over nk beli yg mahal

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Members who have read this thread: 10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •