Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 61 to 65 of 65

Thread: bersih sangat ke enjin kalau statik 1 genis petrol?

  1. #61
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    tulah aku pun dengar kawan2 aku cakap shell 95 lagi jimat
    klau mcmtu bagus lah sbb ron95 dh lah mmg murah lgi dri ron97

  2. #62
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    sbb mahal skit kan so kena lah serve well HAHA
    lol betul lah tu, tpi dgr yg ron97 tu lmbt habis

  3. #63
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    ikut kemampuan kita and ikut kenderaan kita, ada yg boleh pkia ron95 and ron97 tpi ada je yg knea pkia ron97 je
    haahh, untung kereta yg boleh pkai dua2 lah haha. tpi shell ron95 and ron97 tu dua2 tu takde masalah pn kt enjin. still berkualiti je lagi

  4. #64
    Senior Member
    Nett8's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Damansara, Petaling Jaya
    Posts
    4,294
    Post Thanks / Like
    https://www.facebook.com/watch/?v=174136924264125

    #LetupanTerkawal
    #NisbahMampatanTinggi
    #Knocking
    #TerbakarSecaraSpontan&TidakSecaraSpontan

  5. #65
    Senior Member
    blacqued's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    703
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Nett8 View Post
    https://www.facebook.com/watch/?v=174136924264125

    #LetupanTerkawal
    #NisbahMampatanTinggi
    #Knocking
    #TerbakarSecaraSpontan&TidakSecaraSpontan
    Tujuan utama higher RON value tu utk elakkan isu knocking. High ratio compression engine recommended pakai ron97 ke atas. Kalau engine dengan nomal ratio, pakai je ron95.

    Tapi, nak pakai ron100 pon silakan lah. Duit sendiri kan...

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567

Members who have read this thread: 11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •