Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 30

Thread: new washer

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Contohnya model Panasonic NA-V10FX2LMY adalah sebuah model yang sangat bagus di pasaran.Model ini dapat menjimatkan air kerana mengunakan teknologi econavi sensor.Teknologi ini akan menumpukan jumlah air yang diguna dan akan mengurangkan penggunaan air.Kita dapat menjimatkan bil air.

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Beez19 View Post
    i pn tgh survey mesin basuh bru. Hope ade org yg sudi kgsi tips mcmne nk choose the best washing machine... anyone???
    Msin bsuh dh jd bnde wajib zmn skrg niy mmg kne ade kt stiap rmah at least satu. Pd aku lah factor yg pling pting klu nk bli msin bsuh kne tgk keperluan & bajet kau sdri.

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Anjeee View Post
    Awk cari mesin basuh berdasarkan sebab apa? Pada pandangan saya better cari mesin basuh yang dapat selesaikan masalah yang kita sedang hadapi. Contohnya awk dapat baby baru so ahli keluarga makin bertambah, as solution awk carilah load mesin basuh yang sesuai dangan penambahan bilangan ahli keluarga awk.
    Btul sgt dh advice kau niy. Aku pn bli msin bsuh bdsarkan kerperluan harian. Spatutnye msin bsuh yg kite bli dpt kurangkan bebanan keje rmah

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Zenmenpole@gmail.com View Post
    cadangan saya adalah brand panasonic.panasonic merupakan sebuah jenama yang terbaik .Mesin pembasuh panasonic memang sangat bagus untuk digunakan bagi keluarga besar atau kecil.Keluarga saya sememangnya hanya pilih panasonic sebab ia sangat bermutu .Panasonic mengeluarkan banyak jenis model

    kan aq ni dah guna lama gak lar brand panasonic so far memang bagus ! memnag highly suggest.
    senang lagi pun harga dia cantik taw - sgt afford gak lar nak cakap btl berbanding dengan brand lain

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by thoriqq View Post
    Msin bsuh dh jd bnde wajib zmn skrg niy mmg kne ade kt stiap rmah at least satu. Pd aku lah factor yg pling pting klu nk bli msin bsuh kne tgk keperluan & bajet kau sdri.
    betul2 , even kalau kt umah ada 2 org pom , masa skrg mesti kena ada msin basuh sbb senang . i lagi suka beli besae sikit macam boleh basuh curatin semua. Yg jenis aq tengah guna ni front load memang i suka sgt sbb dia cuci bersih sgt macam kalau ada habuk yg jenis lekat n stain tu senang nak hilangkan

  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    8
    Post Thanks / Like

    Quote Originally Posted by ThiRossy View Post
    Halo guys.. am about to get a new washing machine.. mind to share the goodness bout your current washer, I might pick up one base on your sharings.. thnx guys..!
    Klu ikut experience aku, stkat niy brand yg aku percaye is panasonic. Kualiti brg2 elektrik brand niy mmg tiptop
    Last edited by thoriqq; 30-06-22 at 03:34 PM.

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by syanmas1222 View Post
    betul2 , even kalau kt umah ada 2 org pom , masa skrg mesti kena ada msin basuh sbb senang . i lagi suka beli besae sikit macam boleh basuh curatin semua. Yg jenis aq tengah guna ni front load memang i suka sgt sbb dia cuci bersih sgt macam kalau ada habuk yg jenis lekat n stain tu senang nak hilangkan
    Yupp skrg niy kebanyyakkan ye org dh start pkai jenis auto. Klu yg still gune old school design jenuh lah nk settle kan keje rmah. Penat tue bsuh bju pkai msin yg manual/semi-auto pulak klu jenis keluarge bsar lg lah bleh pengsan nk settle kan

  8. #18
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Zenmenpole@gmail.com View Post
    Contohnya model Panasonic NA-V10FX2LMY adalah sebuah model yang sangat bagus di pasaran.Model ini dapat menjimatkan air kerana mengunakan teknologi econavi sensor.Teknologi ini akan menumpukan jumlah air yang diguna dan akan mengurangkan penggunaan air.Kita dapat menjimatkan bil air.
    Woww detail btul ye info kau share psl msin bsuh panasonic niy. Tp bgus lah brg ade kualiti mcm niy mmg bgus di war-war kan at least dpt bantu org decide ape yg trbaik utk dieorg
    Last edited by thoriqq; 30-06-22 at 03:43 PM.

  9. #19
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2022
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by thoriqq View Post
    Klu ikut experience aku, stkat niy brand yg aku percaye is panasonic. Kualiti brg2 elektrik brand niy mmg tiptop
    mmg btl gak, i suka dorang punya front load .Sgt efficient taw . I baru suggest mmbr aq beli gak , cantik lagi pon harga mereka sgt sgt ok tapi cuma takde denga dryer je . Kalau dry korang pernah cuba tak panasonic ?

  10. #20
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2022
    Posts
    4
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by syanmas1222 View Post
    betul2 , even kalau kt umah ada 2 org pom , masa skrg mesti kena ada msin basuh sbb senang . i lagi suka beli besae sikit macam boleh basuh curatin semua. Yg jenis aq tengah guna ni front load memang i suka sgt sbb dia cuci bersih sgt macam kalau ada habuk yg jenis lekat n stain tu senang nak hilangkan
    apa u ckp tu mmg betul , sblm i guna panasonic .i Guna brand lain jugak.
    Tahan tu ok ok , tapi bunti dia kuat giler bila nak spin , memang tak tahan bunti kuat tu so isteri aq ni hari2 complain lepas
    aq tukar panasonic .Memang dia bunti tak kuat lepas tu save engery lagi best

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Members who have read this thread: 9

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •