Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Tips business

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    155
    Post Thanks / Like

    Tips business

    Ada sesiapa nak share tips business tak? Especially on online marketing. Nak bagi tips business lain pun boleh jugak. ☺️

  2. #2
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    130
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Ada sesiapa nak share tips business tak? Especially on online marketing. Nak bagi tips business lain pun boleh jugak. ☺️
    klu bidang bisnes ni tips dia sntiasa sma.. iaitu msti kena ada modal besr utk cover kerugian.. tpi yg berubh tu selalunya trend lah.. nk lgi best, bleh join class2 business yg free.. mcm melalui zoom call ke kan

  3. #3
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    klu bidang bisnes ni tips dia sntiasa sma.. iaitu msti kena ada modal besr utk cover kerugian.. tpi yg berubh tu selalunya trend lah.. nk lgi best, bleh join class2 business yg free.. mcm melalui zoom call ke kan
    Stuju.. xpi kdg.. Yg buat kels tu pun.. Xkne masa.. Kita nak la smbil ada kerja tetap, nk buat bisnes sampingn.. Tpi usually kelas selalu weekday.. Klu x pun,, Dh wktu2 malam sngt.. Time tu laa ada benda lain nk buat plak.. Cmne ekk
    ho... ho... ho...

  4. #4
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    163
    Post Thanks / Like
    kalau boleh invest lah sikit kat marketing, kelas business ke untuk company growth. kalau nak cari murah, boleh try tm punya. lagipun tm ni banyak support sme, siap buat sme day lagi untuk support local.

  5. 28-06-22, 11:47 AM

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    kalau boleh invest lah sikit kat marketing, kelas business ke untuk company growth. kalau nak cari murah, boleh try tm punya. lagipun tm ni banyak support sme, siap buat sme day lagi untuk support local.
    lah yeke? patut lah tengok kat fb ramai duk buat hashtag #BelanjaDiSME . ingatkan apa lah, rupanya unifi buat kempen besar-besaran nak support SME.

  7. #6
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    163
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Yusaki125 View Post
    lah yeke? patut lah tengok kat fb ramai duk buat hashtag #BelanjaDiSME . ingatkan apa lah, rupanya unifi buat kempen besar-besaran nak support SME.
    yes sis, siap buat sharing session pasal business lagi, bukan dengan orang biasa2 tau, tapi memang orang yang pakar selok belok business. Unifi ni memang antara company yang support sme. so peniaga kecik macam kita ni makin semangat lah nak business kan. Mana tahu nanti one day kita boleh tolong sme lain macam unifi kan?

  8. #7
    Junior Member Raslinorman's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    yes sis, siap buat sharing session pasal business lagi, bukan dengan orang biasa2 tau, tapi memang orang yang pakar selok belok business. Unifi ni memang antara company yang support sme. so peniaga kecik macam kita ni makin semangat lah nak business kan. Mana tahu nanti one day kita boleh tolong sme lain macam unifi kan?
    Oh ada sharing session je ke sis? Lain2 takde?

  9. #8
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    163
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Raslinorman View Post
    Oh ada sharing session je ke sis? Lain2 takde?
    Eh mestilah ada. Customer yang beli barang kita yang sme ni, dorang dapat peluang menang cash prizes tau. Dahlah senang je nak masuk contest tu, memang makin ramai lah customer beratur depan kedai ��

  10. #9
    Junior Member Raslinorman's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Wah, boleh tahan menarik tu. Nice idea dari unifi untuk support SME. Sambil nak support barang lokal, sambil tu dapat peluang menang duit.

  11. #10
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    163
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Raslinorman View Post
    Wah, boleh tahan menarik tu. Nice idea dari unifi untuk support SME. Sambil nak support barang lokal, sambil tu dapat peluang menang duit.
    Ye awak. Kita yang small business ni boleh lah promote sekali kat customers kita suruh join. Mana tahu rezeki dorang menang kan? Bukan nak kata apa lah kan, tapi sejak zaman covid ni memang susah nak dapat customer, tapi sejak banyak kempen support local macam unifi buat ni, Alhamdulillah lah dapat lah kedai kita survive.

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •