Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Kotoran degil pada pakaian,camner nk hilangkan?

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    pakai mesin basuh jenis ape? top load ke front load ke manual??
    sebab beli je mesin basuh yg auto drum wash senang cari je kat online belambak baju pun tk hapak dah
    Front load. Tak suka sngt guna top load sebab mmg putaran tu kuat tapi baju x bersih sngt. Ada ke mesin basuh yg auto basuh drum? Ni first time dgr

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by gerbangara View Post
    Front load. Tak suka sngt guna top load sebab mmg putaran tu kuat tapi baju x bersih sngt. Ada ke mesin basuh yg auto basuh drum? Ni first time dgr
    Sama la. Mesti mahal siap auto basuh drum bagai ni. Leceh basuh sendiri ni. Ni model mesin basuh brand yg mana?

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by gerbangara View Post
    Ada try jugak basuh guna air panas tpi leceh nak tnggu rendam tu lama. Pastu baru masuk mesin basuh tu sejam lebih baru la siap nak sidai lagi bnyk kerja oii
    G dobi lgi lama wei nak tnggu turn guna kalau mesin basuh or dryer ada sikit je. Nak beli token pun mahal jgk sebab asing2 basuh baju & keringkn baju lgi

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by gerbangara View Post
    Front load. Tak suka sngt guna top load sebab mmg putaran tu kuat tapi baju x bersih sngt. Ada ke mesin basuh yg auto basuh drum? Ni first time dgr
    ouh ye ke brand ape tu front load tu? mcm sy guna panasonic NA-V11FX2 11KG punya memang latest punya teknologi lah..
    senang nak guna, anti bac sbb ade blue AG+, stainmaster+ dgn active foam system.. do tk yah guna sabun bnyk2 dah...
    https://shopee.com.my/Panasonic-NA-V...7-11b01ebf1ae0

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mr.aza View Post
    Sama la. Mesti mahal siap auto basuh drum bagai ni. Leceh basuh sendiri ni. Ni model mesin basuh brand yg mana?
    tgk je kat link atas komen ni smua ade kat situ nak basuh selimut tebal, bantal pun boleh je sebab ade fungsi air panas lepas tu mmg siap auto wash kalau mesin basuh tu dah kotor so tk yah kalut2 nak pegi basuh drum tu dah..

  6. #16
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    139
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    ouh ye ke brand ape tu front load tu? mcm sy guna panasonic NA-V11FX2 11KG punya memang latest punya teknologi lah..
    senang nak guna, anti bac sbb ade blue AG+, stainmaster+ dgn active foam system.. do tk yah guna sabun bnyk2 dah...
    https://shopee.com.my/Panasonic-NA-V...7-11b01ebf1ae0
    ohhh best jugak guna ni ade 3Di inverter yg jimat kan air dgn elektrik! harga pun not bad jugak utk model dan function yg macam ni..so memang akan bersih lah kan baju kita basuh nanti nampak mcm luas je drum...

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    137
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    tgk je kat link atas komen ni smua ade kat situ nak basuh selimut tebal, bantal pun boleh je sebab ade fungsi air panas lepas tu mmg siap auto wash kalau mesin basuh tu dah kotor so tk yah kalut2 nak pegi basuh drum tu dah..
    ye ke?? bagusnyeeee! kalau beli ni, dah tak de lah nak susah-susah pegi dobi yg orang tolong basuhkan lagi sbb yg ni pun i baca macam dah ok sangat basuh tilam nipis pun boleh utk baby punya... tak de dah allergik kat kulit lagi...

  8. #18
    Senior Member sakaki-kun's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    122
    Post Thanks / Like
    Sakaki-Kun Zone



Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •