Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Bina smart home

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    tapi kan cakap pasal concept smart home ni, ada contest PAM dgn sime darby buat tapi lambat tau lah pasal ni sebab member lah baru cerita dia beli rumah 2019 tu so dia masuk contest ni hadiah pun lumayan... kalau menang tu, boleh lah buat konsep smart home ni hihihi
    ye ke? berapa tu hadiah yg dorg offer tu? ada link ke ape ke? sebab nak jugak tngok concept2 rumah yg ada ..
    kalau menang tu ikut concept kita ke, ada design siap2?? hehehee

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Chad85 View Post
    kan rasanya kena hire interior designer yg betul2 boleh buat lepas tu harga berpatutan lah kan...tkpun try je search smart home punya design mana yg ok lepas tu mintak ID buatkan janji duit kena ada lah...
    haahh tapi kena tgk budget jugak sbb ID nak bayar pon mmg mahal skgg.. so kalau nak rumah cntik mmg kne make sure ada secure job gitu

  3. #13
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    104
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    tapi kan cakap pasal concept smart home ni, ada contest PAM dgn sime darby buat tapi lambat tau lah pasal ni sebab member lah baru cerita dia beli rumah 2019 tu so dia masuk contest ni hadiah pun lumayan... kalau menang tu, boleh lah buat konsep smart home ni hihihi
    lahh terlepas la kira ni ehhh.. aduhh ruginya.. mana la tau kita join and ada rezeki menang plakk.. haa merasa la duduk rumah baru kan kikiki

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    mesti dah ade yg menang tu tapi sime darby tak nak ke lanjutkan lagi contest2 macam tu ekk? jarang tau nak ada contest yg berdasarkan konsep2 rumah ni utk dimenangi.
    ye btul tu memang jarang dgr kan tapi mana tahu kalau ade org buat concept smart home. lepas tu menang,
    sime darby amek buat memang ak pun nak beli 1 hahaha..
    belum lagi menang sbb masih berjalan lagi ye lah nak kena pilih betul pemenangnya

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    lahh terlepas la kira ni ehhh.. aduhh ruginya.. mana la tau kita join and ada rezeki menang plakk.. haa merasa la duduk rumah baru kan kikiki
    yeee tu lah harapnya sime darby boleh lah lanjutkan contest2 macam ni... tapi dia bukan menang rumah tau hahaha jappp
    http://www.pam.org.my/awards-competi...mpetition.html
    nahhh tu link tu boleh tgk kalau ade rumah sendiri boleh lah buat concept macam tu... menuju rumah yg lebih menarik tahun 2030

  6. #16
    Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    32
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    ye btul tu memang jarang dgr kan tapi mana tahu kalau ade org buat concept smart home. lepas tu menang,
    sime darby amek buat memang ak pun nak beli 1 hahaha..
    belum lagi menang sbb masih berjalan lagi ye lah nak kena pilih betul pemenangnya
    yeee betul tuuuu kiranya orang tu lah yg menang, sime darby akan amek designs dia kann. kalau macam tu i pon nak joinnn heheheeh. dah tgk dah link tu memang tak sabar nak tgk concept ape lahh rumah akan datang kannn.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •