Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Bina smart home

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    137
    Post Thanks / Like

    Bina smart home

    Just habis ushar ushar smart home setup tadi. Hmmmm, fancy pulak tapi aku nak tanya ni, smart home ni agak2 berbaloi tak kalau nak setup untuk rumah sedia ada. Rasa macam nak cari orang buat je sebab takde ilmu IT sangat ni.

  2. #2
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    hmm rasanya berbaloi jugak sebab nya dia akan berfungsi untuk satu rumah kan.. so lagi2 kalau yg jenis selalu ada kat rumah or tak pun.. still benda penting jugak.. sebab tu tempat tinggal kan. tapi kalau bab safe environment tu tak pasti la plak

  3. #3
    Member xinxin's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Just habis ushar ushar smart home setup tadi. Hmmmm, fancy pulak tapi aku nak tanya ni, smart home ni agak2 berbaloi tak kalau nak setup untuk rumah sedia ada. Rasa macam nak cari orang buat je sebab takde ilmu IT sangat ni.
    kalau awak jenis yg berduit,, haa baik labur je lagi2 kalau rumah tu mmg dah beli, kepunyaan kita kan. so, x membazir pun kalau kita invest dekat something yg mobiliti tak bergerak ni

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    mcm amazing jugak kan smart home ni. sebab nya dia lebih kurang mcm dalam satu rumah tu kita boleh monitor.. cuma kalau bab cost tu i x pasti la nk ckp sbb kalau jarang buat di Malaysia, harganye mungkin tinggi juga,,

  5. #5
    Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    36
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Dina_D24 View Post
    mcm amazing jugak kan smart home ni. sebab nya dia lebih kurang mcm dalam satu rumah tu kita boleh monitor.. cuma kalau bab cost tu i x pasti la nk ckp sbb kalau jarang buat di Malaysia, harganye mungkin tinggi juga,,
    kan smart home macam mahal je kan tapi kat malaysia ni boleh ke ada smart home ni?
    rumah yg tak berapa nak smart pun mahal hahahaha.
    kena reno rumah lah tu tapi makan beribu riban jugak tu.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Dina_D24 View Post
    mcm amazing jugak kan smart home ni. sebab nya dia lebih kurang mcm dalam satu rumah tu kita boleh monitor.. cuma kalau bab cost tu i x pasti la nk ckp sbb kalau jarang buat di Malaysia, harganye mungkin tinggi juga,,
    kan rasanya kena hire interior designer yg betul2 boleh buat lepas tu harga berpatutan lah kan...tkpun try je search smart home punya design mana yg ok lepas tu mintak ID buatkan janji duit kena ada lah...

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    kan smart home macam mahal je kan tapi kat malaysia ni boleh ke ada smart home ni?
    rumah yg tak berapa nak smart pun mahal hahahaha.
    kena reno rumah lah tu tapi makan beribu riban jugak tu.
    rasanya kena hire orang ID je buat tu sis tapi bagi saya kan kalau baru nak beli rumah, jgn lah renovate dulu..
    bila dah stabil kewangan baru lah buat smart home ke ape ke concept apa yg kita nak.. kumpul lah duit sikit2..
    saya ni pun tgh kumpul duit utk buat rumah..

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    kan smart home macam mahal je kan tapi kat malaysia ni boleh ke ada smart home ni?
    rumah yg tak berapa nak smart pun mahal hahahaha.
    kena reno rumah lah tu tapi makan beribu riban jugak tu.
    hahaha btul jugak. mungkin klu yg betul2 mmpu tu layak la buat.. sebab kalau rakyat biasa ni mmg susah sikit. makan tahun agaknya nak siap sbb modal nak keluar banyak

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Chad85 View Post
    rasanya kena hire orang ID je buat tu sis tapi bagi saya kan kalau baru nak beli rumah, jgn lah renovate dulu..
    bila dah stabil kewangan baru lah buat smart home ke ape ke concept apa yg kita nak.. kumpul lah duit sikit2..
    saya ni pun tgh kumpul duit utk buat rumah..
    tapi kan cakap pasal concept smart home ni, ada contest PAM dgn sime darby buat tapi lambat tau lah pasal ni sebab member lah baru cerita dia beli rumah 2019 tu so dia masuk contest ni hadiah pun lumayan... kalau menang tu, boleh lah buat konsep smart home ni hihihi

  10. #10
    Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    36
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    tapi kan cakap pasal concept smart home ni, ada contest PAM dgn sime darby buat tapi lambat tau lah pasal ni sebab member lah baru cerita dia beli rumah 2019 tu so dia masuk contest ni hadiah pun lumayan... kalau menang tu, boleh lah buat konsep smart home ni hihihi
    mesti dah ade yg menang tu tapi sime darby tak nak ke lanjutkan lagi contest2 macam tu ekk? jarang tau nak ada contest yg berdasarkan konsep2 rumah ni utk dimenangi.

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •