Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Mintak pendapat detergent

  1. #11
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    66
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    kannn! leceh sangat tau nak basuh guna dobi tu kalau dok rumah tinggi2 penat tuuu nak pikul bakul baju...
    rasanya beli mesin basuh baru lah lagi ok macam ak pon rasa macam tgh survey mesin basuh baru..
    brand ape ok? panasonic ok? front load la
    Survey online pun best gak skrng ni takut nak g kedai time covid ni. Model front load mcm ni brand electrolux & samsung pun bnyk dpt review bagus

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    Rumah aku bnyk jugak guna brand panasonic utk rice cooker n kipas kira boleh ckp tahan lama la. Tapi mesin basuh guna brand toshiba yg model top load tu
    brand panasonic is the best! memang tahan lama i punya rice cooker, peti ais boleh tahan lebih dari 6 tahun tau..
    mesin top load ni tk cekap air mcm front load tau so better guna front load lagi2 ley jimat sabun dgn air tau...
    ruang drum pun luas NA-V11FX2 try search model ni memang best!

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    kannn! leceh sangat tau nak basuh guna dobi tu kalau dok rumah tinggi2 penat tuuu nak pikul bakul baju...
    rasanya beli mesin basuh baru lah lagi ok macam ak pon rasa macam tgh survey mesin basuh baru..
    brand ape ok? panasonic ok? front load la
    ok sangat! i pakai front load brand panasonic tu yg latest punya teknologi memang jaga segala jenis kain tau kalau basuh pakai mesin basuh tu.. harga dalam 3.8k sebab i amek yg 11 kg punya puas hati basuh sekali harung jek..

  4. #14
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    66
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    brand panasonic is the best! memang tahan lama i punya rice cooker, peti ais boleh tahan lebih dari 6 tahun tau..
    mesin top load ni tk cekap air mcm front load tau so better guna front load lagi2 ley jimat sabun dgn air tau...
    ruang drum pun luas NA-V11FX2 try search model ni memang best!
    Alah mesin basuh brand lain bnyk je yg jimat air & letrik ni. Berapa capasity ada utk model ni? Harga berapa? Senang sikit nak bandingkn dgn brand lain

  5. #15
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    ok sangat! i pakai front load brand panasonic tu yg latest punya teknologi memang jaga segala jenis kain tau kalau basuh pakai mesin basuh tu.. harga dalam 3.8k sebab i amek yg 11 kg punya puas hati basuh sekali harung jek..
    11kg kira besar dh ni tapi ada warna apa mesin basuh front load ni. Mesin basuh front load bnyk warna putih tu yg x berkenan nak beli lama2 cepat kotor warna putih

  6. #16
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    ok sangat! i pakai front load brand panasonic tu yg latest punya teknologi memang jaga segala jenis kain tau kalau basuh pakai mesin basuh tu.. harga dalam 3.8k sebab i amek yg 11 kg punya puas hati basuh sekali harung jek..
    Teknologi apa lgi yg ada utk model ni? Ada jugak duk scroll facebook haritu ternampak iklan psal mesin basuh ni tpi x sempat x click

  7. #17
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    Betul tu beli kat pasaraya je bnyk je brand jual detergent wangi2. Detergent yg organic pun ada skrng ni utk basuh baju baby sbb baby kan kulit sensitif sikit
    ye betul melabur lah sikit utk jaga kulit kita sendiri kan! apa lah sangat..
    sebab dulu aku guna sabun yg beli dari online2 yg bertong2 tu lah kulit ada eczema.. sbb kimia terlalu tinggi...
    kalau baby better dont lahhh guna yg safe sikit kan!

  8. #18
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    ok sangat! i pakai front load brand panasonic tu yg latest punya teknologi memang jaga segala jenis kain tau kalau basuh pakai mesin basuh tu.. harga dalam 3.8k sebab i amek yg 11 kg punya puas hati basuh sekali harung jek..
    husihhhh macam mahal jek weehhhh! member aku beli front load brand lain bru 1.5k jek..
    mesti canggih ni sampai mahal macam ni tapi tak pe, boleh lah share2 link kat sini boleh consider lah nak beli ke tak sbb kena tngok dulu specs dia kalau cun memang patut beli sebab ada bela kucing...

  9. #19
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    Teknologi apa lgi yg ada utk model ni? Ada jugak duk scroll facebook haritu ternampak iklan psal mesin basuh ni tpi x sempat x click
    https://club.panasonic.com/my_en/na-...v11fx2lmy.html
    boleh baca kat sini memang bnyk lah info pasal produk ni tapi teknologi yg ade, blue AG+ lah yg boleh bunuh 99.99% bakteria dan virus yg melekat kat kain baju kita tu tngah pandemik ni bagus lah guna kan... ni varian baru ape lagi nnti wujud... boleh je beli direct dari situ

  10. #20
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    131
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    11kg kira besar dh ni tapi ada warna apa mesin basuh front load ni. Mesin basuh front load bnyk warna putih tu yg x berkenan nak beli lama2 cepat kotor warna putih
    yeee besar! tapi still boleh jimatkan ruang so org yg dok kondo ke apartment ke rumah2 yg kecik tu boleh je guna tk kacau ruang lain..ade warna silver gelap tapi memang nampak exclusive! sy dah beli dah 1 tau! 38 mins settle baju basuh

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •