Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Camna nak hilangkan bulu haiwan yang melekat kat baju?

  1. #1
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    132
    Post Thanks / Like

    Camna nak hilangkan bulu haiwan yang melekat kat baju?

    Takkan nak bersihkan satu rumah dengan sticky roller kot? especially bebaju yang berlambak. Aku cuba la nak elakkan daripada hinggap sampai dalam bilik, tapi bebudak kan,.,..
    Kucing aku ni kena tukar makanan agaknya, adoi.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    93
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    Takkan nak bersihkan satu rumah dengan sticky roller kot? especially bebaju yang berlambak. Aku cuba la nak elakkan daripada hinggap sampai dalam bilik, tapi bebudak kan,.,..
    Kucing aku ni kena tukar makanan agaknya, adoi.
    kalau bela kucing memang macam tu lah sis sy pun sama jugak terpaksa guna roller utk bersihkan baju hehehe
    kadang2 sampai rasa gatal2 dah badan sy ni sebab basuh baju maybe tk bersih sgt kan.
    dunno what to do dah

  3. #3
    Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    yes bela kucing mmg berisiko dapat benda2 macam tu..
    guna lah sabun yg anti bakteria senang je i guna sabun jenis macam tu jek.
    xkan lah nak beli mesin basuh baru pulak ennn haha

  4. #4
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    57
    Post Thanks / Like
    Budak-budak la kesian sebab kulit diorng ni sensitive senang je naik merah gatal. Kuman la tu rasanya sebab tu baju kena basuh bersih2

  5. #5
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    Budak-budak la kesian sebab kulit diorng ni sensitive senang je naik merah gatal. Kuman la tu rasanya sebab tu baju kena basuh bersih2
    Mesin basuh yg latest skrng ni okay sikit siap ada air panas bagai dah. Ada bnyk kucing kt rumah tu invest beli la satu senang basuh baju

  6. #6
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    57
    Post Thanks / Like
    Betul gak tu. Mesin basuh zaman skrng siap ada smart sensor ha. Ada tengok yg brand electrolux boleh connect wifi lagi

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    Betul gak tu. Mesin basuh zaman skrng siap ada smart sensor ha. Ada tengok yg brand electrolux boleh connect wifi lagi
    macam mahal jek lagi pun kan selalu ak pegi kedai utk cari spare part dia agak susah lah yg paling senang panasonic siap ada kedai sendiri yg boleh dapatkan barang2 ori...

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    yes bela kucing mmg berisiko dapat benda2 macam tu..
    guna lah sabun yg anti bakteria senang je i guna sabun jenis macam tu jek.
    xkan lah nak beli mesin basuh baru pulak ennn haha
    dia kadang2 bukan punca sabun pakai anti bkteria ke x tau,
    tpi kadang2 mesin basuh tu sendiri x de function UV light utk bunuh bakteria masa basuh...
    drum mesin basuh pun kena bersih kan tiap2 minggu sebenarnya tapi kalau guna mesin basuh yg dah ade function
    mcm ak cakap tu, tak yah guna saun anti bakteria pun x pe

  9. #9
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    93
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    Mesin basuh yg latest skrng ni okay sikit siap ada air panas bagai dah. Ada bnyk kucing kt rumah tu invest beli la satu senang basuh baju
    tak luntur ke baju kalau basuh pakai air panas?
    beli baju branded2 ni takut sikit nak guna air panas nak kena masak air lagi hahaha
    semata nak hilangkan gatal2 kan... ouhhh tapi yg tu ade fungsi air panas?? seriouslah?? brand ape tue?

  10. #10
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    93
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    dia kadang2 bukan punca sabun pakai anti bkteria ke x tau,
    tpi kadang2 mesin basuh tu sendiri x de function UV light utk bunuh bakteria masa basuh...
    drum mesin basuh pun kena bersih kan tiap2 minggu sebenarnya tapi kalau guna mesin basuh yg dah ade function
    mcm ak cakap tu, tak yah guna saun anti bakteria pun x pe
    boleh tau uv light tu utk ape pulak? bukan org kata uv2 ni tak elok ke ? hehehehe
    mesti mahal tu mesin basuh canggih2. kalau tk guna sabun anti bakteria, macam mana nak bunuh kuman tu haiyakkk hahaha

Page 1 of 3 123 LastLast

Members who have read this thread: 9

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •