Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Camna nak hilangkan bulu haiwan yang melekat kat baju?

  1. #11
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    57
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    tak luntur ke baju kalau basuh pakai air panas?
    beli baju branded2 ni takut sikit nak guna air panas nak kena masak air lagi hahaha
    semata nak hilangkan gatal2 kan... ouhhh tapi yg tu ade fungsi air panas?? seriouslah?? brand ape tue?
    Baju branded ni selalunya hantar dobi je takut kang salah cuci habis rosak material baju tu. Ada ke mesin basuh sesuai yg boleh basuh baju2 mahal ni?

  2. #12
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    macam mahal jek lagi pun kan selalu ak pegi kedai utk cari spare part dia agak susah lah yg paling senang panasonic siap ada kedai sendiri yg boleh dapatkan barang2 ori...
    Panasonic yg mesin basuh ni aku tngok ada yg jenis front load kan. Tahu x model & harga berapa yg ni?

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    boleh tau uv light tu utk ape pulak? bukan org kata uv2 ni tak elok ke ? hehehehe
    mesti mahal tu mesin basuh canggih2. kalau tk guna sabun anti bakteria, macam mana nak bunuh kuman tu haiyakkk hahaha
    UV light ni macam boleh bunuh 99.9% bakteria yg ade kalau teknologi panasonic yg ak guna ni nama dia blue AG+...
    so tk yah guna sabun ant bakteria pun kuman mati nak2 skrg musim covid...

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    Panasonic yg mesin basuh ni aku tngok ada yg jenis front load kan. Tahu x model & harga berapa yg ni?
    ade je yg top load... dulu aku pakai top load dia tapi leceh sikit sebab tak nampak baju berpusing hehehe..
    lepas tu bini lak pendek tk boleh nak sampai hahahahaha...
    boleh usha kat website dorg ade few jenis lah dgn harga...ak beli bawah 4k...
    n tgk ni https://www.panasonic.com/my/consume...her-dryer.html

  5. #15
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    57
    Post Thanks / Like
    Tula mak2 la paranoid tiap kaluar rumah g mana2 terus suruh mndi n baju masuk basuh sbb nak basuh terus. Kalau basuh dgn sabun biasa pun kita x sure bakteria dah hilang ke tak

  6. 21-11-21, 08:57 PM

  7. #16
    Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    Baju branded ni selalunya hantar dobi je takut kang salah cuci habis rosak material baju tu. Ada ke mesin basuh sesuai yg boleh basuh baju2 mahal ni?
    macam membazir je pegi dobi semata2 nak hantar baju branded2 hahahaha
    rasanya mesti ada lah mesin basuh yg ada smart wash yg boleh basuhkan baju tnpa rosakkan kain tu..

  8. #17
    Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    32
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    ade je yg top load... dulu aku pakai top load dia tapi leceh sikit sebab tak nampak baju berpusing hehehe..
    lepas tu bini lak pendek tk boleh nak sampai hahahahaha...
    boleh usha kat website dorg ade few jenis lah dgn harga...ak beli bawah 4k...
    n tgk ni https://www.panasonic.com/my/consume...her-dryer.html
    ooooohhh waaauuu!! akhrnya ada jugak mesin basuh yg i cari utk bunuh bakteria tnpa guna sabun anti baktera..
    nak cuba lah beli mesin basuh ni nak beli yg ade dryer sekali senang ...
    tak sangka panasonic dah maju ek dgn teknologi

  9. #18
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    macam membazir je pegi dobi semata2 nak hantar baju branded2 hahahaha
    rasanya mesti ada lah mesin basuh yg ada smart wash yg boleh basuhkan baju tnpa rosakkan kain tu..
    Tula handwash kat dobi mahal sikit dari yg guna token tu. bnyk dah mesin basuh skrng yg ada smart wash tinggal pilih model & brand mana je yg brkenan

  10. #19
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    57
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    ade je yg top load... dulu aku pakai top load dia tapi leceh sikit sebab tak nampak baju berpusing hehehe..
    lepas tu bini lak pendek tk boleh nak sampai hahahahaha...
    boleh usha kat website dorg ade few jenis lah dgn harga...ak beli bawah 4k...
    n tgk ni https://www.panasonic.com/my/consume...her-dryer.html
    Bukan sebab pendek je tapi senang nak keluarkan baju2 tu sebab bersimpul kan nak lerai satu2. Top load susah sikit nak masukkan dalam bakul

  11. #20
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    116
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    ooooohhh waaauuu!! akhrnya ada jugak mesin basuh yg i cari utk bunuh bakteria tnpa guna sabun anti baktera..
    nak cuba lah beli mesin basuh ni nak beli yg ade dryer sekali senang ...
    tak sangka panasonic dah maju ek dgn teknologi
    Samsung pun ada je yg front load yg teknologi bgus tpi kena take note lepas 3 4 tahun mula la start rosak. Tula kena cari brand yg tahan lama x mudah rosak

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Members who have read this thread: 9

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •