Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Ada Sesapa Tahu Cara Nak Lebatkan Rambut?

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    119
    Post Thanks / Like

    Ada Sesapa Tahu Cara Nak Lebatkan Rambut?

    Rambut saya makin hari makin mengalami keguguran. Rambut nampak halus halus je. Ada sesapa tahu tips tips rambut lebat semula? Nak pakai shampo apa? Bawang okay tak?

  2. #2
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    126
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Rambut saya makin hari makin mengalami keguguran. Rambut nampak halus halus je. Ada sesapa tahu tips tips rambut lebat semula? Nak pakai shampo apa? Bawang okay tak?
    rambut gugur nii biasa lah kn skrg sbb kita kdg tkjaga mkn semua kn lepastu dgn cuaca pulak tktentu mmg senang sgt lah gugur. lagi2 klau stress pulak dgn kerja ke apa ke ha, mgkin awk boleh try makan supplement atau pakai hair tonic utk pertumbuhan rambut lepstu rajin2 massage kepala.

  3. #3
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Rambut saya makin hari makin mengalami keguguran. Rambut nampak halus halus je. Ada sesapa tahu tips tips rambut lebat semula? Nak pakai shampo apa? Bawang okay tak?
    kalo camni kne pakai hair tonic pastu buat treatment utk scalp. syampu bawang tu tkpernah try lah pulak awk cube lah pkai minyak kelapa. kalo nk senang pkai brand yg safi shayla punya tu pun dari bahan organik.

  4. #4
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    hmmm kalau nak lebatkan rambut kena rajin juga sikat rambut. sbb kadang orang ingat sikat buat gugur, tapi tak jugak. sbb kita kena sikat untuk buang fibre/ kulit kepala kita yg tak sihat, so baru boleh rambut tumbuh sihat

  5. #5
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    109
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    kalo camni kne pakai hair tonic pastu buat treatment utk scalp. syampu bawang tu tkpernah try lah pulak awk cube lah pkai minyak kelapa. kalo nk senang pkai brand yg safi shayla punya tu pun dari bahan organik.
    yupp betul hair tonic pun penting untuk tumbuh lgi banyak. somehow tonic tu bantu bersihkan scalp kita jugakk tapi kena cri yg betul. sbb certain product strong sgt lagi gugur rambut

  6. #6
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    126
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    hmmm kalau nak lebatkan rambut kena rajin juga sikat rambut. sbb kadang orang ingat sikat buat gugur, tapi tak jugak. sbb kita kena sikat untuk buang fibre/ kulit kepala kita yg tak sihat, so baru boleh rambut tumbuh sihat
    oooo mcm tu ehh baru tahu tapii biasa mmg sikat je rambut cuma tu lah taktau ada pasal fiber dkt rambut semua nii. apa prodak yg awk pkai utk elak rambut gugur? mcm saya skrg pakaii safi.

  7. #7
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    yupp betul hair tonic pun penting untuk tumbuh lgi banyak. somehow tonic tu bantu bersihkan scalp kita jugakk tapi kena cri yg betul. sbb certain product strong sgt lagi gugur rambut
    yee cam saye seborin xsesuai kalo audace ke apa tu okk utk hair tonic.tp kalo nk letak kat rambut je pkai safi shayla oren tu bahan bahan yg ok utk kuatkn rambut yg mudah gugur pastu nnti rambut jadi lembut halus pastu makin kuat.

  8. #8
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    oooo mcm tu ehh baru tahu tapii biasa mmg sikat je rambut cuma tu lah taktau ada pasal fiber dkt rambut semua nii. apa prodak yg awk pkai utk elak rambut gugur? mcm saya skrg pakaii safi.
    safi best kan! kalo saye pkai safi shayla yg oren tu mmg utk rambut gugur pasal dlu salu sgt gugur skrg tkde dah

  9. #9
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    oooo mcm tu ehh baru tahu tapii biasa mmg sikat je rambut cuma tu lah taktau ada pasal fiber dkt rambut semua nii. apa prodak yg awk pkai utk elak rambut gugur? mcm saya skrg pakaii safi.
    yupp sbb kadang kita biar je rambut kita tak bersikat. ha mmg tu lagi tak bagus dari kita kerap sikat. sy guna selalu hair tonic jee. skrg ni msih mencari jugak product yg bagus sbb kadang rambut jadi frizzy kan

  10. #10
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    109
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    yee cam saye seborin xsesuai kalo audace ke apa tu okk utk hair tonic.tp kalo nk letak kat rambut je pkai safi shayla oren tu bahan bahan yg ok utk kuatkn rambut yg mudah gugur pastu nnti rambut jadi lembut halus pastu makin kuat.
    haa kan.. dia ada certain product tu mmg strong so tak bagus untuk kulit kepala. safi shayla tu dah brpa lama dah awk guna? best tak? sy pun alang2 mncri product bru juga ni

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •