Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Ada Sesapa Tahu Cara Nak Lebatkan Rambut?

  1. #11
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    125
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    yupp sbb kadang kita biar je rambut kita tak bersikat. ha mmg tu lagi tak bagus dari kita kerap sikat. sy guna selalu hair tonic jee. skrg ni msih mencari jugak product yg bagus sbb kadang rambut jadi frizzy kan
    so mmg kena rerajin lah sikat rambut. klau macamtu saya suggest awk try pakai safi shayla leave on cream yg warna oren tu senang nk pakai mmg bagus nk elak rambut kering dan kurangkn gugur, bau dia pun lembut soft je.

  2. #12
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    125
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    safi best kan! kalo saye pkai safi shayla yg oren tu mmg utk rambut gugur pasal dlu salu sgt gugur skrg tkde dah
    best! sbb saya pakai nii memang rambut dahkurang gila bnyk gugur. rambut kering pun dah takobvious sgt, mmg recommend lah utk try.

  3. #13
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    haa kan.. dia ada certain product tu mmg strong so tak bagus untuk kulit kepala. safi shayla tu dah brpa lama dah awk guna? best tak? sy pun alang2 mncri product bru juga ni
    hm patut lah mgkin nnti jadi kering plak kulit kepala kn. xpun terlebih brminyk kkalo silap pkai. baru dlm sebulan camtu la, tp sbb dpt nmpk perubahan dkt rambut tu yg nk repeat lagi lepas habis ni mmg kena bli bru. pasal dia botol kecik je kn pastu rambut panjanng plak hahah faham je la kn.
    Last edited by cyclebin10; 25-09-21 at 05:47 PM.

  4. #14
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    105
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    hm patut lah mgkin nnti jadi kering plak kulit kepala kn. xpun terlebih brminyk kkalo silap pkai. baru dlm sebulan camtu la, tp sbb dpt nmpk perubahan dkt rambut tu yg nk repeat lagi lepas habis ni mmg kena bli bru. pasal dia botol kecik je kn pastu rambut panjanng plak hahah faham je la kn.
    yee betul.. tkut berkuping pulak kulit kepala tu dah susah. woww lama juga product tu bertahan sbb x silap botol dia kecik je kan. tahan lamaa. kau pkai yg mana satu

  5. #15
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    so mmg kena rerajin lah sikat rambut. klau macamtu saya suggest awk try pakai safi shayla leave on cream yg warna oren tu senang nk pakai mmg bagus nk elak rambut kering dan kurangkn gugur, bau dia pun lembut soft je.

    yupp sngt betull. lepas bangun and before tidur mmg wajib la sy sikat rambut. leave on cream dia tahan lama x bau? sbb sy pkai tudung msa yg lama. tkut nnti rmbut berbau sngt

  6. #16
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    125
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    yupp sngt betull. lepas bangun and before tidur mmg wajib la sy sikat rambut. leave on cream dia tahan lama x bau? sbb sy pkai tudung msa yg lama. tkut nnti rmbut berbau sngt
    faham. tahan lama lebih kurang 3 hari jugak lah. yg best tkkn bau kepam tau, so takde lah klau yg pkai tudung rase tak selesa ke apa. lgipun cream ni takkn buat rambut awk rase brminyak atau melekit lepas guna.

  7. #17
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    yee betul.. tkut berkuping pulak kulit kepala tu dah susah. woww lama juga product tu bertahan sbb x silap botol dia kecik je kan. tahan lamaa. kau pkai yg mana satu
    sbb baru sekali cuba tu pun pkai dua botol baru cukup tahan sebulan sbb rambut panjang. tu pun saye pkai berjimat tauu. sbb best pkai hari2 atau bebila rse cam perlu utk rambut saye., yg warne oren weh try yg tu kalo nk fokus kurangkn rambut gugur. nnti cuba lah.

  8. #18
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    faham. tahan lama lebih kurang 3 hari jugak lah. yg best tkkn bau kepam tau, so takde lah klau yg pkai tudung rase tak selesa ke apa. lgipun cream ni takkn buat rambut awk rase brminyak atau melekit lepas guna.
    woww 3 hari tahan lama jugaa. mmg kena try la sbb sy selalu pakai serum atau minyak rmbut biasa kan, sebelum pkai tudung dia wangi. lps bukak tudung, hilang dah bau. tqq sbb recommend safi

  9. #19
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    105
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    sbb baru sekali cuba tu pun pkai dua botol baru cukup tahan sebulan sbb rambut panjang. tu pun saye pkai berjimat tauu. sbb best pkai hari2 atau bebila rse cam perlu utk rambut saye., yg warne oren weh try yg tu kalo nk fokus kurangkn rambut gugur. nnti cuba lah.
    owww yekee. tapi hrga dia tak mahal pun so kalau dah bagus untuk rmbut, mmg setiap hari beli pun xde masalah kan hahahaha. sy mmg kena cuba la ni product dia mcm best je dengar awak pkai

  10. #20
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    125
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    owww yekee. tapi hrga dia tak mahal pun so kalau dah bagus untuk rmbut, mmg setiap hari beli pun xde masalah kan hahahaha. sy mmg kena cuba la ni product dia mcm best je dengar awak pkai
    Btw, ni picture produck tu if u are curious. Very portable dan senang bawak ke mana, i letak dalam handbag je. Kalau nak fix rambut senang.

    https://ibb.co/NxkYf8p

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 7

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •