Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Beli telefon cari yang macam mana?

Hybrid View

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    120
    Post Thanks / Like

    Beli telefon cari yang macam mana?

    Hai korang aku nak tanya la, korang kalau beli telefon korang cari ciri yang macam mana ye?
    Aku pun ingat nak beli phone baru since aku punya phone ni dah pakai 2 tahun, dah jahanam pulak.
    Nak beli sendiri tak tau sangat so mintak pendapat forumer dulu la.

  2. #2
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    141
    Post Thanks / Like
    Tgk la ni, main game ke tak, kalau main game tu, ambil RAM yg besar so tak lag la

  3. #3
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    kalau nak tahan lama blh jer ambil yg latest punya ataupun following latest punya

  4. #4
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by peng123 View Post
    kalau nak tahan lama blh jer ambil yg latest punya ataupun following latest punya
    Nak jugak beli phone yg latest tapi mahai gak bila survey tak mampu la nak beli mahai2 ni huhu

  5. #5
    Member xinxin's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    Nak jugak beli phone yg latest tapi mahai gak bila survey tak mampu la nak beli mahai2 ni huhu
    Sama la wei. Beli fon mahal2 pun kejap je rosak kalau jatuh pecah screen. Duk berkenan fon model realme yg latest tu pun lawa gak

  6. #6
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    78
    Post Thanks / Like
    U blh beli dgn telco juga, so dpt fon dgn data sekali, bayar jer bln-bln
    mcm ni senang sikit tak yah payah sekali gus
    ho... ho... ho...

  7. #7
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    141
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    U blh beli dgn telco juga, so dpt fon dgn data sekali, bayar jer bln-bln
    mcm ni senang sikit tak yah payah sekali gus
    Eh betul ni, sekarang ada tu program Jaringan Prinhatin u blh cuba check tgk layak tak

  8. #8
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Eh betul ni, sekarang ada tu program Jaringan Prinhatin u blh cuba check tgk layak tak
    Kalau layak dpt free tak phone tu ke kena byr bulan2 tu sekali dgn harga phone?

  9. #9
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    141
    Post Thanks / Like
    Kalau layak dpt jer fon tu free, hanya kena bayar data bln2 jer ya
    Tapi ni utk B40, u pakai telco apa?

  10. #10
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Kalau layak dpt jer fon tu free, hanya kena bayar data bln2 jer ya
    Tapi ni utk B40, u pakai telco apa?
    Umobile tapi check x layak pulak. Tak pe la nanti nak check kat parents kalau layak boleh dpt phone free utk diorng

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •