Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Beli telefon cari yang macam mana?

  1. #11
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    141
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by xinxin View Post
    Ada prnh dgr jugak pasal jaringan prihatin ni tapi x sure nak check kat mana ni?
    Senang jer just check dgn telco u, mcm saya pakai Celcom, check dgn Celcom website
    ni link dia Tebus rebat sebanyak RM360 | Program Jaringan Prihatin | Personal | Celcom

  2. #12
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Senang jer just check dgn telco u, mcm saya pakai Celcom, check dgn Celcom website
    ni link dia Tebus rebat sebanyak RM360 | Program Jaringan Prihatin | Personal | Celcom
    Haah layak, bagusnya! Berbaloi la dpt fon percuma lagi ada data murah
    tapi nak tanya apa beza individu dgn isi rumah?

  3. #13
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    78
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by peng123 View Post
    Haah layak, bagusnya! Berbaloi la dpt fon percuma lagi ada data murah
    tapi nak tanya apa beza individu dgn isi rumah?
    Isi rumah subsidinya lbh sikit, individu tu kurang sikit, tapi tak beza byk la
    Celcom sendirinya pun ada bagi extra diskaun, so berbaloi
    ho... ho... ho...

  4. #14
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    Isi rumah subsidinya lbh sikit, individu tu kurang sikit, tapi tak beza byk la
    Celcom sendirinya pun ada bagi extra diskaun, so berbaloi
    Oh mcm tu la faham la kan isi rumah spending tinggi sikit
    I pun notice la Celcom ada bagi extra diskaun sehingga RM360!

  5. #15
    Senior Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    101
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Kalau layak dpt jer fon tu free, hanya kena bayar data bln2 jer ya
    Tapi ni utk B40, u pakai telco apa?
    Umobile tapi check x layak pulak. Tak pe la nanti nak check kat parents kalau layak boleh dpt phone free utk diorng

  6. #16
    Member xinxin's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by peng123 View Post
    Oh mcm tu la faham la kan isi rumah spending tinggi sikit
    I pun notice la Celcom ada bagi extra diskaun sehingga RM360!
    Patut ramai je kwn2 aku pun guna celcom sbb diskaun ni. Telco lain diskaun sikit sngt baik xyah bagi

  7. #17
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    141
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    Umobile tapi check x layak pulak. Tak pe la nanti nak check kat parents kalau layak boleh dpt phone free utk diorng
    Dia ikut BPR tu la, salah sorang ketua rumah yang dapat. Kalau mak u dapat BPR mesti dapat subsidi ni.

  8. #18
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    141
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by xinxin View Post
    Patut ramai je kwn2 aku pun guna celcom sbb diskaun ni. Telco lain diskaun sikit sngt baik xyah bagi
    Kalau bandingkan dengan telco lain memang celcom yang bagi paling banyak benefit pun, contoh RM40 celcom dah boleh dapat unlimited youtube and social media. Lain ada limit jugak.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •