Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Kereta ke motor lagi jimat?

  1. #1
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like

    Kereta ke motor lagi jimat?

    Nak mintak pendapat kawan - kawan. Aku ni baru je dapat lesen kereta dan motor. Sekarang aku buntu samada aku patut beli kereta atau motor dulu. Aku ade bajet untuk salah satu je. Aku fikir kalau naik motor cepat sikit sampai tempat keja, maintenanance pun murah. Tapi kalau beli kereta senang sikit aku nak bawak orang atau barang...selamat pun selamat. Apa pendapat korang.

  2. #2
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    kena tgk pd mana yg bro selalu guna la. sbb contoh motor even cpt sampai tpi space dia kecik and kalau nak pegi jalan jauh dah susah dah. kalau kereta lagi banyak kegunaan sbb nk beli brg dpur atau bercuti ke and betul lgi selamat dri hujan mostly

  3. #3
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    since ada sama budget kn, baik ambik kereta terus sbb even sesak jam, at least kereta lebih jamin keselamatan in terms of accident. lgipun space dia lagi banyak so in case nk blik kg or bawa family jln2. lagi best guna kereta

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    bagi aku, better kereta kut so kalau andainya kalau ada family tak payah fikir dah bro.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    kereta bnyk lg faedah tapi aku still prefer moto tmbh ekonomi gawat ni bujang plak tu elok pakai moto, minyak pun save..

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    since ada sama budget kn, baik ambik kereta terus sbb even sesak jam, at least kereta lebih jamin keselamatan in terms of accident. lgipun space dia lagi banyak so in case nk blik kg or bawa family jln2. lagi best guna kereta
    kalau betul ada bajet lebih boleh la, tapi kereta tgh jem mmg tak ngam la, stuck kat jem 2 jam rosak enjin lama2..

  7. #7
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    klau itu mmg x best lagi balik kg tu mmg selalu jem kan. tapi banyak kelebihan jgk kalau beli kereta dari motor plus nnti kalau berkeluarga, xyh dah kot nk pikir kereta apa pulak nk pakai

  8. #8
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    klau itu mmg x best lagi balik kg tu mmg selalu jem kan. tapi banyak kelebihan jgk kalau beli kereta dari motor plus nnti kalau berkeluarga, xyh dah kot nk pikir kereta apa pulak nk pakai
    setuju sangat. tu yg kita ni kalau boleh mmg kena betul2 pilih minyak yg boleh jaga enjin kita x kira apa keadaan. so nnti takdela kereta tu kerap sngt nk kena check

  9. #9
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    setuju sangat. tu yg kita ni kalau boleh mmg kena betul2 pilih minyak yg boleh jaga enjin kita x kira apa keadaan. so nnti takdela kereta tu kerap sngt nk kena check

    yaa. experience aku dgn shell ni sume baik2. dah pakai dekat 5 tahun ni x pernh tukar yg lain. cuma kadang2 tu ada je cuba sekali dua tpi kereta tetap pilih minyak shell

  10. #10
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    yaa. experience aku dgn shell ni sume baik2. dah pakai dekat 5 tahun ni x pernh tukar yg lain. cuma kadang2 tu ada je cuba sekali dua tpi kereta tetap pilih minyak shell
    wow best la macam tu. mesti banyak kan bro dh kumpul points dia kn. sbb aku ada jgk dgr positive review pasal Shell ni. yg lain pernah cuba yg ni x pernah lagi

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •