Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Kereta ke motor lagi jimat?

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    yaa. experience aku dgn shell ni sume baik2. dah pakai dekat 5 tahun ni x pernh tukar yg lain. cuma kadang2 tu ada je cuba sekali dua tpi kereta tetap pilih minyak shell
    shell ni kira ok ka dgn kereta yg biasa ni sbb selalu tgok iklan sesuai dgn yg kereta mcm utk pemnduan yg ekstreme

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    yaa. experience aku dgn shell ni sume baik2. dah pakai dekat 5 tahun ni x pernh tukar yg lain. cuma kadang2 tu ada je cuba sekali dua tpi kereta tetap pilih minyak shell
    fuhh lama tu, aku ni tk pernah asal ada boleh ja hahha tapi tulah skrg nk jd pengguna bijak sikit demi kesejahteraan kereta dan moto aku pd msa akn dtg..

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mr.aza View Post
    fuhh lama tu, aku ni tk pernah asal ada boleh ja hahha tapi tulah skrg nk jd pengguna bijak sikit demi kesejahteraan kereta dan moto aku pd msa akn dtg..
    kan sama lah, tapi tulah org kata kalau tukar selalu ada la kesan negatif dia pda masa pnjg nnti

  4. #14
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    wow best la macam tu. mesti banyak kan bro dh kumpul points dia kn. sbb aku ada jgk dgr positive review pasal Shell ni. yg lain pernah cuba yg ni x pernah lagi
    yupp mmg kena cuba tau sbb ada extra km bila pam. tu yg suka tu sbb dh jimat boleh jalan jauh lagi siap. bgi aku paling recommended untuk yg bwk grab lah sbb guna kereta all the time kan, enjin pun dia jaga

  5. 21-05-21, 11:44 PM

  6. #15
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    yupp mmg kena cuba tau sbb ada extra km bila pam. tu yg suka tu sbb dh jimat boleh jalan jauh lagi siap. bgi aku paling recommended untuk yg bwk grab lah sbb guna kereta all the time kan, enjin pun dia jaga
    ah yelaa ada jgk tau yg rewards dia boleh tahan tinggi jugak. mmg terlebih ekstra shell ni. nk kena cuba jugak esok haha

  7. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    yupp mmg kena cuba tau sbb ada extra km bila pam. tu yg suka tu sbb dh jimat boleh jalan jauh lagi siap. bgi aku paling recommended untuk yg bwk grab lah sbb guna kereta all the time kan, enjin pun dia jaga
    extra2 ni saya suka la hahah. skrg pkp tak boleh gi mana tapi ulang alik kerja pun dah mkn minyak so klau guna ni harap dpt pulangan balik tu banyak la.

  8. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    yupp mmg kena cuba tau sbb ada extra km bila pam. tu yg suka tu sbb dh jimat boleh jalan jauh lagi siap. bgi aku paling recommended untuk yg bwk grab lah sbb guna kereta all the time kan, enjin pun dia jaga
    elok sangat lah aku pun baru register rider grabfoob.. part time cari duit lebih.. ni klau dpt jimat minyak lagi bnyk untg la kat situ..

  9. #18
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mr.aza View Post
    elok sangat lah aku pun baru register rider grabfoob.. part time cari duit lebih.. ni klau dpt jimat minyak lagi bnyk untg la kat situ..
    harap ok je bila bro pkai nnti ye. tpi so far aku guna mmg xde masalah means apa yg diorg market tu mmg trusted. plus service diorang pun aku suka jgk

  10. #19
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by gerbangara View Post
    extra2 ni saya suka la hahah. skrg pkp tak boleh gi mana tapi ulang alik kerja pun dah mkn minyak so klau guna ni harap dpt pulangan balik tu banyak la.
    kan haha aku mula2 pun mcm teragak nk guna sbb dh elok dgn yg dulu tpi tgk banyak positive review ni mcm lagi seronok nak cuba

  11. #20
    Member

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    selayang, selangor
    Posts
    58
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    ikut pada keperluan anda.. pada saya zaman covid ni.. pkai mana yg jimat.. kalu anda tak plan nk kwin dlm tempoh terdekat ni . beli je motor biasa2.. tk payah ysuku bagai.. ulnag alik pergi kerja..jimat. nnti agak2 nk kwin.. baru beli kereta. tp syaratnya jgn lh beli motor yg mahal2.. kumpul duit.. cuma risiko tu lah.. kalu pkai kereta tp selalu jem.. duit minyak lagi.. silap2 ko naik public transport je nnti.. kecuali lah ko nk bwk mak ayah.. beli kereta jgn terburu2.. beli motor tkpelah tersilap pun 2-3 tahun boleh tukar.. tp kereta 7-9 tahun kot.. dlm tempoh tu, mcm2 boleh terjadi.. cuma kena extra berhati2 bwk motor

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •