Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Proton Saga ECO Drive Assist

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mr.aza View Post
    ya ka okay boleh la jimat minyak eh. dah kata functionnya itu dapat la save sikit sbb saya pergi kerja jauh juga hari2. saya ingat nak ambil persona.
    kena banyak research tgok org review apa. tpi rasanya persona ni enjin 1.6 cc so mungkin lebih sikit pengunaan minyak dia banding yg kereta yg 1.3cc apa. tapi best lah persona sbb pernah test drive.

  2. #12
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bak2u View Post
    tak sure lah tu aku just baca kat artikel mana tah. tapi myvi tak makan minyak sangat kan.
    myvi mana tak makan minyak bang..

  3. #13
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bak2u View Post
    well aku dgr org ckp eco assist yg kat perodua ni org ckp just indicate cara pemanduan kita ni jimat minyak ka tak. bkn kerata tu yg jimat. entahla btul ka tdak.
    indicator je? saya rasa tak lah...eco assist muncul lepas enjin dh panas mase driving

  4. #14
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bak2u View Post
    kena banyak research tgok org review apa. tpi rasanya persona ni enjin 1.6 cc so mungkin lebih sikit pengunaan minyak dia banding yg kereta yg 1.3cc apa. tapi best lah persona sbb pernah test drive.
    boleh jimat minyak jika guna minyak shell fuelsave 95

  5. #15
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    boleh jimat minyak jika guna minyak shell fuelsave 95
    oh yeke, knp ckp mcm tu

  6. #16
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    oh yeke, knp ckp mcm tu
    sbb sblm sy drive kereta makan minyak pastu sy pam fuelsave 95. Selepas itu, sy tak rase kereta makan minyak lagi. Macam seminggu je nampak meter minyak macam tak gerak, ingat meter tu rosak.... kira boleh pakai lama sikit banding petrol lain.
    Last edited by cyclebin10; 14-04-21 at 11:54 AM.

  7. #17
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    sbb sblm sy drive kereta makan minyak pastu sy pam fuelsave 95. Selepas itu, sy tak rase kereta makan minyak lagi. Macam seminggu je nampak meter minyak macam tak gerak, ingat meter tu rosak.... kira boleh pakai lama sikit banding petrol lain.
    oh jimat minyak lah kot

  8. #18
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    oh jimat minyak lah kot
    aah, dh cek baru tau...sy try drive jauh skit baru nmpk meter turun skit lagi

  9. #19
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    aah, dh cek baru tau...sy try drive jauh skit baru nmpk meter turun skit lagi
    oh wow...nnt hujung minggu sy cuba pulak

  10. #20
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    108
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    oh wow...nnt hujung minggu sy cuba pulak
    gerenti percaya ape yg sy cakap sblm ni...sy dh lama guna minyak shell

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •