Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Proton Saga ECO Drive Assist

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    120
    Post Thanks / Like

    Proton Saga ECO Drive Assist

    Hi semua, aku ada niat nak beli proton saga baru, nampak lawa jugak lah, tapi nak tanya korang die ada function eco assist tu katanya jimat minyak betul ke? Kira sama jugaklah dengan brand lain punya eco assist?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    aku guna myvi ada eco idle ni mcm dia mati sndiri bila tekan brek tapi skli aircond mati duh so aku off ja button tu..tk jimat mntk pun tkpa asal sejuk..

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    kereta apa ja ada eco assist ni sebab nak jimat minyak juga. cadang bulan 6 ni nak bawa keluar kereta setelah 2 tahun saya naik motor.

  4. #4
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    eh,, aku guna axia okey je. axia pun ada fungsi eco assist. mmg menjimatkan minyak lah

  5. #5
    Senior Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    sama kot, tak pasti lah...

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    eh,, aku guna axia okey je. axia pun ada fungsi eco assist. mmg menjimatkan minyak lah
    well aku dgr org ckp eco assist yg kat perodua ni org ckp just indicate cara pemanduan kita ni jimat minyak ka tak. bkn kerata tu yg jimat. entahla btul ka tdak.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mr.aza View Post
    kereta apa ja ada eco assist ni sebab nak jimat minyak juga. cadang bulan 6 ni nak bawa keluar kereta setelah 2 tahun saya naik motor.
    rasanya kereta model baru sekarang semuanya dtg dgn function ni.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bak2u View Post
    well aku dgr org ckp eco assist yg kat perodua ni org ckp just indicate cara pemanduan kita ni jimat minyak ka tak. bkn kerata tu yg jimat. entahla btul ka tdak.
    termasuk myvi aku la ni..so buton tu tk perlu sngt kan..

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bak2u View Post
    rasanya kereta model baru sekarang semuanya dtg dgn function ni.
    ya ka okay boleh la jimat minyak eh. dah kata functionnya itu dapat la save sikit sbb saya pergi kerja jauh juga hari2. saya ingat nak ambil persona.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by gerbangara View Post
    termasuk myvi aku la ni..so buton tu tk perlu sngt kan..
    tak sure lah tu aku just baca kat artikel mana tah. tapi myvi tak makan minyak sangat kan.

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •