Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 34

Thread: Rambut gugur byk gila!!

  1. #21
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    aaa faham kottt hihi tula yg paling penting i nk tahu dia mmg berhasil tak bila guna sbb i desperate gila nk pulihkan rambut ni!! yg setting dkt hair dryer tu I perasan ada utk scalp dgn skin, itu utk apa??
    itu u boleh guna kalau u nk lembabkan kulit muka u, kalau kulit u jenis dry kan...nanoe tu boleh lembabkan kulit u sbb dia akan keluarkan angin yg mcm dingin

    utk yg scalp pula, u boleh tekan yg hot atau cold dkt setting scalp, terpulang pada situasi u...kalau u punya scalp jenis cam terlalu lembap sampai dia oily atau sticky sikit, u tekan dkt setting hot, pastu blow utk kasi scalp u kering sikit...tp bila scalp u kering, u tekan dkt setting cold utk kasi moisture

    yg I suka gila hair dryer ni dia boleh tukar2 hot/cold utk setiap area yg u perlukan, jadi dia option mengikut keperluan u!! jadi I rasa apa2 masalah yg u ada tak kira rambut kering ke, oily ke apa boleh je beli hair dryer ni

    nah I kasi u tgk gambar ni jd u boleh faham dgn lebih detail


  2. #22
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    I start beli shampoo yg takda parabens, less chemicals sume tu...organic habis lah kiranya. pastu I start guna hair dryer I ni, yg khusus utk merawat rambut yg jenis kering n tak sihat
    sbb sbnarnya factor yg menyebabkan rambut kita gugur jugak is sbb dia kering..jadi akar rambut tu lemah
    tu boleh membuat rambut byk gugur juga..kadang kita x perasan sbb tak nampak kan akar rambut kita cane
    aaa bagus nya!!! eee rasa nk sgt beli sbb mmg berbaloi ah kalau boleh tukar2 setting mcm tu...sbb kulit kita n rambut kita ni kan mcm tak boleh jangka kadang2 dia akan kering atau terlebih oily pula, kalau hair dryer ni boleh guna utk dua2 takde la bazir kan...

    u beli berapa eh? n dkt mana

  3. #23
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    aaa bagus nya!!! eee rasa nk sgt beli sbb mmg berbaloi ah kalau boleh tukar2 setting mcm tu...sbb kulit kita n rambut kita ni kan mcm tak boleh jangka kadang2 dia akan kering atau terlebih oily pula, kalau hair dryer ni boleh guna utk dua2 takde la bazir kan...

    u beli berapa eh? n dkt mana
    I beli dkt shopee, tapi dkt lazada pun ada atau u boleh beli terus dkt website Panasonic.... nah I kasi u link jd senang sikit
    https://shopee.com.my/Panasonic-EH-N...355.4917074188

    harga dia RM899, dia mcm pricey sedikit lah tapi sgt berbaloi sbb fungsi2 yg hair dryer ni ada...lagi2 kalau rambut u dh mmg rosak kan, n takut makin rosak

    better beli yg mahal dan berkualiti dari beli murah, last2 rambut tu rosak nak kena cari macam2 cara utk pulihkan balik..last2 spend duit lagi byk dari harga hair dryer ni

  4. #24
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    thanks awak, biasa lah kan semua org ada dugaan masing2..tapi bila dia efek kita dari segi tubuh badan, tu yg susah tu
    tapi byk dh org kasi suggestion ni boleh la I try slow2 mana lah tahu menjadi kan, cam hair dryer tu
    ya, dh ada review tu ok lah kan. insya allah sy doakan sis dpt balik rambut sihat

  5. #25
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    I beli dkt shopee, tapi dkt lazada pun ada atau u boleh beli terus dkt website Panasonic.... nah I kasi u link jd senang sikit
    https://shopee.com.my/Panasonic-EH-N...355.4917074188

    harga dia RM899, dia mcm pricey sedikit lah tapi sgt berbaloi sbb fungsi2 yg hair dryer ni ada...lagi2 kalau rambut u dh mmg rosak kan, n takut makin rosak

    better beli yg mahal dan berkualiti dari beli murah, last2 rambut tu rosak nak kena cari macam2 cara utk pulihkan balik..last2 spend duit lagi byk dari harga hair dryer ni
    ahhh betul tu...saya okay je kalau mahal sikit asalkan mmg bagus utk rambut kita, dia mcm investment lah kan hehe
    tapi harga ni kita okay lagi la dari Dyson punya harga..yg tu saya mmg tak mampu nk beli

  6. #26
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kinacomei View Post
    ya, dh ada review tu ok lah kan. insya allah sy doakan sis dpt balik rambut sihat
    yesss dh ada good review jd boleh la beli kan hehe thank you so much awk ) sis boleh la rujuk hair dryer tu jgk kalau rambut sis rosak, mana lah tahu nk beli yg baru kan

  7. #27
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    ahhh betul tu...saya okay je kalau mahal sikit asalkan mmg bagus utk rambut kita, dia mcm investment lah kan hehe
    tapi harga ni kita okay lagi la dari Dyson punya harga..yg tu saya mmg tak mampu nk beli
    yaaa betul!! Dyson tu harga je mahal, tapi dia punya fungsi mcm hair dryer lain je..bukan mcm Panasonic NA98 ni
    jadi tak berbaloi sgt kalau beli Dyson tu..better beli yg ni

  8. #28
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    I pakai Panasonic NA-98, dia guna nanoe teknologi utk lindungi rambut dari terlebih kering sampai rosak!! nanoe teknologi tu partikel air sebesar zarah, yg akan resap dlm rambut u jd dia sentiasa lembapů

    lawa betul hair dryer!! saya suka colour diaaa
    tapi sis ada tapi macam mana nk tahu suhu yg mana sesuai utk rambut kita? sbb kadang2 kita tekan heat tinggi, supaya rambut lagi cepat kering kan...tp tak silap karang rosak pulak rambut

  9. #29
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    lawa betul hair dryer!! saya suka colour diaaa
    tapi sis ada tapi macam mana nk tahu suhu yg mana sesuai utk rambut kita? sbb kadang2 kita tekan heat tinggi, supaya rambut lagi cepat kering kan...tp tak silap karang rosak pulak rambut
    lawa kan!! ohhh, hair dryer ni ada temperature control di mana hair dryer ni akan auto detect suhu udara sekeliling kita, dan adjust heat level mengikut suhu yg bersesuaikan..jadi rambut u tak kan jadi terlebih kering nnti

    dia byk fungsi, bukan nanoe tech shj..jadi mmg sgt berbaloi klau beli hair dryer ni

  10. #30
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    lawa kan!! ohhh, hair dryer ni ada temperature control di mana hair dryer ni akan auto detect suhu udara sekeliling kita, dan adjust heat level mengikut suhu yg bersesuaikan..jadi rambut u tak kan jadi terlebih kering nnti

    dia byk fungsi, bukan nanoe tech shj..jadi mmg sgt berbaloi klau beli hair dryer ni
    oh yekee, ingatkan Dyson tu mcm Panasonic ni sbb mahal gila...rupanya biasa je function dia

    oklah nnti nk kumpul duit beli hair dryer ni hehe thank you so muchhh for the review

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Members who have read this thread: 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •