Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Alahan kulit anak

  1. #11
    Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    98
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Mesin basuh yg brand panasonic front load washer guna auto tub care with uv light. Basuh baju x perlu nk fikir sngt dah psal tab mesin basuh lepas ni
    Mcm best je siap auto tub care. Ada google jgk pasal mesin basuh ni ada technology blue ag+ yg hilngkn bakteria kat baju

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by peng123 View Post
    Mcm best je siap auto tub care. Ada google jgk pasal mesin basuh ni ada technology blue ag+ yg hilngkn bakteria kat baju
    Technology blue ag+ ni la kan yg guna air sejuk je boleh basuh baju baby tapi still boleh matikan bakteria. Canggih jugak eh mesin basuh zaman skrg ni

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Technology blue ag+ ni la kan yg guna air sejuk je boleh basuh baju baby tapi still boleh matikan bakteria. Canggih jugak eh mesin basuh zaman skrg ni
    Guna air sejuk je basuh baju tpi siap dgn uv light & Ag+ ion tu yg bakteria boleh hilang. Mesin basuh lain aku rasa x ada lgi feature gini

  4. #14
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    Guna air sejuk je basuh baju tpi siap dgn uv light & Ag+ ion tu yg bakteria boleh hilang. Mesin basuh lain aku rasa x ada lgi feature gini
    Tula first time dgr mesin basuh ada function mcm ni. Ingtkn guna air panas. Okay laa material baju x rosak n luntur warna sebab guna air sejuk

  5. #15
    Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    98
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Tula first time dgr mesin basuh ada function mcm ni. Ingtkn guna air panas. Okay laa material baju x rosak n luntur warna sebab guna air sejuk
    Ada je preset suhu air utk basuh baju yg kena minyak or lumpur. Tekan suhu yg kita nak je utk basuh baju yg susah hilang kotorn mcm tu

  6. #16
    Junior Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    26
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Mesin basuh yg brand panasonic front load washer guna auto tub care with uv light. Basuh baju x perlu nk fikir sngt dah psal tab mesin basuh lepas ni
    Ye ke?? Ehhh first time saya dengar ni produk latest dari panasonic ke? Berapa harga? Urmmm awk tau ke x kalau panasonic ada jual dryer machine? Ye lah senang sebab sy dah ada washer nak beli dryer je..

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    Guna air sejuk je basuh baju tpi siap dgn uv light & Ag+ ion tu yg bakteria boleh hilang. Mesin basuh lain aku rasa x ada lgi feature gini
    Itu la ini pun baru dengar pasal teknolgi ni canggih btul mesti harga pun mahal. Kalau ada yg boleh amek installment, aku beli dah 1 utk mak ak guna. Kesian dia basuh baju tunggu lama

  8. #18
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    Ye ke?? Ehhh first time saya dengar ni produk latest dari panasonic ke? Berapa harga? Urmmm awk tau ke x kalau panasonic ada jual dryer machine? Ye lah senang sebab sy dah ada washer nak beli dryer je..
    Ni ha produk page die. Harga under 4k je. Baru keluar kat malaysia. Panasonic ade je jual dryer i tgk hari tu dalam 2k la harga die. Klu tgk kat page Panasonic diorang pun ade yang 2 in one washer dryer.
    https://www.panasonic.com/my/consume...v11fx2lmy.html
    https://www.panasonic.com/my/consume...yer/dryer.html

  9. #19
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by gerbangara View Post
    Itu la ini pun baru dengar pasal teknolgi ni canggih btul mesti harga pun mahal. Kalau ada yg boleh amek installment, aku beli dah 1 utk mak ak guna. Kesian dia basuh baju tunggu lama
    Tak mahal lah harga standard lah tu mesin basuh sekarang ni, berbaloi sebab benefit teknologi yang pengguna dapat. Pastu kalau brand diorang ni tahan 10 tahun lebih, bukan guna 2 -3 tahun je.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •