Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 34

Thread: (GIRLS) Kulit kusam & kering

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    saya pernah la try pakai produk international ni tapi biasanya tak sesuai so saya stop. saya pun tengah try safi youth gold jugak memandangkan dah masuk 25 dah tahun ni
    ouh safi ada keluarkan baru ke? aku ni ha pernah guna safi tapi cita dia zaman high school dulu lpas tu terjebak dgn produk bermcm2 jenis sbb tk mcm tk ada effect..

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Dulu beli kat sorang founder produk kecantikan memang cantik licin macam kulit telur.. Tapi lama2 tu kulit jadi kering, menggelupas dan luka! Perit bila luka tu gatal2.. Muka saya terus jadi gelap... Guna je lah produk local yg ada kat farmasi elok lah lepas tu
    apa ja produk lokal kat farmasi? sbb saya pun alami situasi sama sis. saya naik merah2 dan jadi gatal kes guna deeja.

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    saya sekarang pakai produk lokal je, safi youth gold. murah pun murah takdela semahal produk overseas
    berapa tu sis? untuk awet muda ka sbb nama mcm tu. saya ada juga garisan halus2 dh start sikit2. sedih la umur makin naik kulit pun sama.

  4. #14
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by nishazmi View Post
    ouh safi ada keluarkan baru ke? aku ni ha pernah guna safi tapi cita dia zaman high school dulu lpas tu terjebak dgn produk bermcm2 jenis sbb tk mcm tk ada effect..
    you pakai safi yang mana tu, kena ikut juga kulit kita jenis apa. i pakai safi youth gold ni produk baru sesuai untuk kulit i oily skin sebab dia jenis mudah meresap. takdela rasa melekit

  5. #15
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sugarbombb View Post
    berapa tu sis? untuk awet muda ka sbb nama mcm tu. saya ada juga garisan halus2 dh start sikit2. sedih la umur makin naik kulit pun sama.
    saya pakai serum safi youth gold elixir baru rm49.90. kalau produk sephora serum mahu beratus ratus. yang ni memang untuk awet muda, muka saya dah nampak kurang kedutan

  6. #16
    Junior Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    26
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    saya pakai serum safi youth gold elixir baru rm49.90. kalau produk sephora serum mahu beratus ratus. yang ni memang untuk awet muda, muka saya dah nampak kurang kedutan
    Ohhh murah je rasa nk try je safi baru tu... I dah nk masuk 30 n boleh nampak dah wrinkles around my eyes n cheeks.... Berapa lama u guna utk nmpakkan hasil tu?

  7. #17
    Junior Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    26
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    Safi youth gold?? Bukan safi rania gold ke? Dah tukar nama ekk?? I tak tahu sgt sebab beli skin care sebelum ni pun member i yg recommend...
    Rasanya tak kot sebab i tgk kat fb safi malaysia ada post teaser produk baru and i bet safi youth gold tu lah kan.... Safi rania i think ada lagi... Ya i nal try tgk kena tak dengan kulit i ni...

  8. #18
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    you pakai safi yang mana tu, kena ikut juga kulit kita jenis apa. i pakai safi youth gold ni produk baru sesuai untuk kulit i oily skin sebab dia jenis mudah meresap. takdela rasa melekit
    safi yg maggis tu tp rasanya takda dh skrg..safi youth ni ada pencuci ka ada semua?

  9. #19
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sugarbombb View Post
    berapa tu sis? untuk awet muda ka sbb nama mcm tu. saya ada juga garisan halus2 dh start sikit2. sedih la umur makin naik kulit pun sama.
    kan sama la sbb tu nak pkai produk kna cari utk kulit yg dh matang ni huhu..nk juga nmpk muda..tgok dh revita lift loreal tu tp tk silap mahal gak harga dia..
    Last edited by nishazmi; 10-03-21 at 10:18 AM.

  10. #20
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    14
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    saya pakai serum safi youth gold elixir baru rm49.90. kalau produk sephora serum mahu beratus ratus. yang ni memang untuk awet muda, muka saya dah nampak kurang kedutan
    awak dah guna berapa lama? selain awet muda apa lg kebaikan safi tu

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Members who have read this thread: 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •