Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: (GIRLS) Kulit kusam & kering

  1. #1
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    112
    Post Thanks / Like

    (GIRLS) Kulit kusam & kering

    Gegirls dkt sini, korang pakai skincare apa?? sbb muka i kusam sgt skarang, tambahan pula kering n tona tak sekata...dah try mcm2 produk tempatan atau overseas ke bagai tak elok2 jugak. Dulu pernah try diamond gold, muka mmg jadi glowly masa tempoh i pakai tu tapi lepas stop dia jadi lagi kusam dari sblm tu...tgk2 sbb dia ada mercuri iolls dh tak berani dh nk pakai

  2. #2
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Dulu beli kat sorang founder produk kecantikan memang cantik licin macam kulit telur.. Tapi lama2 tu kulit jadi kering, menggelupas dan luka! Perit bila luka tu gatal2.. Muka saya terus jadi gelap... Guna je lah produk local yg ada kat farmasi elok lah lepas tu

  3. #3
    Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    98
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Dulu beli kat sorang founder produk kecantikan memang cantik licin macam kulit telur.. Tapi lama2 tu kulit jadi kering, menggelupas dan luka! Perit bila luka tu gatal2.. Muka saya terus jadi gelap... Guna je lah produk local yg ada kat farmasi elok lah lepas tu
    Kalau produk kat farmasi pun, brand apa je yg recommended?? Sebab pena guna labo2 hehe mahal tapi x berapa kena dgn kulit aku.. Kulit aku ni berminyak macam basuh muka, dalam 20-30 minit akan berminyak! Org pernah ejek aku, pinjam muka tu nak buat goreng telur.. ��

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    Gegirls dkt sini, korang pakai skincare apa?? sbb muka i kusam sgt skarang, tambahan pula kering n tona tak sekata...dah try mcm2 produk tempatan atau overseas ke bagai tak elok2 jugak. Dulu pernah try diamond gold, muka mmg jadi glowly masa tempoh i pakai tu tapi lepas stop dia jadi lagi kusam dari sblm tu...tgk2 sbb dia ada mercuri iolls dh tak berani dh nk pakai
    saya sekarang pakai produk lokal je, safi youth gold. murah pun murah takdela semahal produk overseas

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    Dulu beli kat sorang founder produk kecantikan memang cantik licin macam kulit telur.. Tapi lama2 tu kulit jadi kering, menggelupas dan luka! Perit bila luka tu gatal2.. Muka saya terus jadi gelap... Guna je lah produk local yg ada kat farmasi elok lah lepas tu
    sebab ni la saya takut sangat nak pakai produk lokal yang entah dari mana datang, kilang takde apa takde biasanya timbang kilo je. better pakai brand yang dah lama established dalam industri macam safi

  6. #6
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    saya sekarang pakai produk lokal je, safi youth gold. murah pun murah takdela semahal produk overseas
    saya pernah la try pakai produk international ni tapi biasanya tak sesuai so saya stop. saya pun tengah try safi youth gold jugak memandangkan dah masuk 25 dah tahun ni

  7. #7
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    sebab ni la saya takut sangat nak pakai produk lokal yang entah dari mana datang, kilang takde apa takde biasanya timbang kilo je. better pakai brand yang dah lama established dalam industri macam safi
    iye saya dari zaman sekolah dah pakai safi. lagipun dijamin halal jakim so takde la ragu ragu

  8. #8
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    sebab ni la saya takut sangat nak pakai produk lokal yang entah dari mana datang, kilang takde apa takde biasanya timbang kilo je. better pakai brand yang dah lama established dalam industri macam safi
    Safi yg mana?? Sebab saya dah lama tak guna safi last guna zaman sekolah ye lah sebab murahkan... Lepas tu try guna lain pulak ok je cuma kedutan, kulit sy kering je kalau tak guna produk tu.. Safi ada produk baru ker?

  9. #9
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    112
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    saya sekarang pakai produk lokal je, safi youth gold. murah pun murah takdela semahal produk overseas
    Safi youth gold?? Bukan safi rania gold ke? Dah tukar nama ekk?? I tak tahu sgt sebab beli skin care sebelum ni pun member i yg recommend...

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    sama lah sebb follow influencer ni kat ig dia guna tati katanya, makanya aku yg noob ni beli lah sbb nmpk lawo je dia..last2 aku pakai smnggu stop sebab kulit pedih dan jd mcm radang..

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Members who have read this thread: 8

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •