Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 33

Thread: Selamat ke utk bayi??

  1. #21
    Junior Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    26
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    hmm betul jugak tu...sementara ni saya beli byk2 air botol je utk bancuh dgn susu...tp mmg sgt leceh la

    tanak take the risk pula guna air paip :/
    Tak pe miss boleh guna panasonic ionizer alkaline... Dia xpyah masak air lagi dan xpyah risau kalau bacteria ke ape ke sebab dia memang ada 4 peringkat penapisan dari air paip jadi purified water. Tapi kalau nk air panas, boleh letak kat cerek elektrik...

  2. #22
    Junior Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    26
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by artifct6 View Post
    better.. macam brand coway... tapi pastikan ada apa yang awak nak tula.. alkaline water
    Tapi yg tu xspecial mcm panasonic ionizer alkaline sebab dia boleh hasilkan 7 jenis air yg best nya air dia boleh guna utk masak nasi, basuh ikan xpayah basuh pakai air limau lagi....

  3. #23
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by artifct6 View Post
    memang boleh.. takut terhakis tau bahagian dalaman kita ni.. arghh jangan lah buat hall.. common sense ah hahah
    Hishh betul jugak bila pikir2 balik minum air walaupun filter biasa mcm sy ni pun masih boleh bau klorin lagi. Aiyakk kena cepat2 beli dan tukar ke water filter yg lagi bagus.. Mahal pun tak apa janji baik utk kesihatan

  4. #24
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    Tapi yg tu xspecial mcm panasonic ionizer alkaline sebab dia boleh hasilkan 7 jenis air yg best nya air dia boleh guna utk masak nasi, basuh ikan xpayah basuh pakai air limau lagi....
    Wuuu best gila! Bukan baby je happy, mak bapak baby pun happy guna ni haha..
    Nanti sy nak search lah berapa harga panasonic ionizer ni.. Macam2 dia boleh buat dlm 1 mesin je

  5. #25
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    Tapi yg tu xspecial mcm panasonic ionizer alkaline sebab dia boleh hasilkan 7 jenis air yg best nya air dia boleh guna utk masak nasi, basuh ikan xpayah basuh pakai air limau lagi....
    ohh maksudnya ada bahan dari water filter ni yang buatkan ikan tu basuh macam tu je tak payah basuh guna limau dah?? air yg mana tu alkaline ke? byk nau jenis air
    Last edited by artifct6; 26-02-21 at 12:41 PM.

  6. #26
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    Hishh betul jugak bila pikir2 balik minum air walaupun filter biasa mcm sy ni pun masih boleh bau klorin lagi. Aiyakk kena cepat2 beli dan tukar ke water filter yg lagi bagus.. Mahal pun tak apa janji baik utk kesihatan
    benda2 mcm water filter ni mmg asas, patut mmg dh kena ada...dah kira mcm keperluan asas tu
    Last edited by artifct6; 26-02-21 at 12:44 PM.

  7. #27
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Johnwakluu123 View Post
    Wuuu best gila! Bukan baby je happy, mak bapak baby pun happy guna ni haha..
    Nanti sy nak search lah berapa harga panasonic ionizer ni.. Macam2 dia boleh buat dlm 1 mesin je

    rasa boleh cari yg lagi murah kot, sbb saya google Nampak harga around 2 ribu gak..ada yg lagi murah utk jenis water filter biasa je
    Last edited by bulanprnama88; 26-02-21 at 12:48 PM.

  8. #28
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by artifct6 View Post
    better.. macam brand coway... tapi pastikan ada apa yang awak nak tula.. alkaline water
    coway punya water filter mahal kan?? sbb selalu tgk mcm mahal..kalau ada alkaline water mesti lagi mahal huhu

  9. #29
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by youngmaria10 View Post
    Tak pe miss boleh guna panasonic ionizer alkaline... Dia xpyah masak air lagi dan xpyah risau kalau bacteria ke ape ke sebab dia memang ada 4 peringkat penapisan dari air paip jadi purified water. Tapi kalau nk air panas, boleh letak kat cerek elektrik...
    ni mcm ok je, sbb Panasonic kan... ramai org ckp Panasonic ni mmg teknologi dia bagus n berkualiti..so saya x ragu2 sgt nk beli

    dia ada air purified skali tak dkt water filter tu? sbb saya nk guna air biasa gak..bukan air alkaline je

  10. #30
    Junior Member youngmaria10's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    26
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by artifct6 View Post
    ohh maksudnya ada bahan dari water filter ni yang buatkan ikan tu basuh macam tu je tak payah basuh guna limau dah?? air yg mana tu alkaline ke? byk nau jenis air
    Air alkaline level 3 lah ok utk cuci ikan, daging ape semua lah bahan2 mentah... Level 2 basuh beras, sayur dgn buah2 macam tu.. Acidic water boleh utk cuci muka, basuh ikan pun boleh juga... Lain2 level tu boleh adjust nak yg mana, nak minum air biasa pun boleh... Tak pyah masak2 air lagi...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Members who have read this thread: 11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •