Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 33

Thread: Selamat ke utk bayi??

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Itu kooo! Ini utk baby hahaha..
    Baby ni perut dia sensitive cepat terkena penyakit..
    Jangan bandingkan punca dan sumber air dulu dgn sekarang..
    Sebb dulu air sungai tak payah masak pon boleh minum..
    hahahaha tulaa.. duk baca gak ni..punca air skarang mmg tak bersih, tambahan skarang byk water pollution semua tu etc

    lagipun baby mmg better bagi air yg dah filtered..sy jarang dengar org bagi baby minum air paip, sy pun tak berani minum ahaha
    Last edited by bulanprnama88; 24-02-21 at 07:16 PM.

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by artifct6 View Post
    uishh jangan jangan.. kalau tanya orang lain pun memang orang akan cakap jangan.. sebab air paip ni kuat tau dia punya texture ha
    Ya betul! Sebab air paip air yg dirawat dan kandungan klorin tersgt lah tinggi utk pastikan aor sentiasa jernih dan bersih bygkan lah dah berapa lama hidup, kita minum air yg berklorin mcm tu?? Silap hari bulan kita pun boleh jtuh sakit

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Ahahaha mana lah ak tau bab2 ni sebab dah bape tahun hidup elok je ak minum sumber air paip rumah ak tu. Mungkin dah sebati haha. Tapi tu lah kalau air rasa karat, mmg ptong betul nak minum. Tekak dah haus ni terpaksa beli air mineral. Ada cadangan ke utk ak beli penapis air?
    Hahhh sebab tu kah pentingnya penapis air! Setiap rumah sekarang mesti kena ada sebab sumber air kita bkn macam dulu dah jgn bandingkan.. Skrang pencemaran sana sini... Air btol mineral kau beli je dah beratus2 sebulan kalau kuat minum air..
    Last edited by Chad85; 24-02-21 at 05:58 PM.

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Ahahaha mana lah ak tau bab2 ni sebab dah bape tahun hidup elok je ak minum sumber air paip rumah ak tu. Mungkin dah sebati haha. Tapi tu lah kalau air rasa karat, mmg ptong betul nak minum. Tekak dah haus ni terpaksa beli air mineral. Ada cadangan ke utk ak beli penapis air?
    Kalau ko tnya aku, aku akan rekemen ko panasonic ionizer alkaline. Bagus air rasa sedap.. Tak ada rasa karat2 ke rasa klorin mcm swimming pool dah dia tapis baikkkkk! Ada byk layer penapis yg dia ada utk jadikan air paip ke air alkaline.

  5. #15
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bulanprnama88 View Post
    hahahaha tulaa.. duk baca gak ni..punca air skarang mmg tak bersih, tambahan skarang byk water pollution semua tu etc

    lagipun baby mmg better bagi air yg dah filtered..sy jarang dengar org bagi baby minum air paip, sy pun tak berani minum ahaha

    hmm betul jugak tu...sementara ni saya beli byk2 air botol je utk bancuh dgn susu...tp mmg sgt leceh la

    tanak take the risk pula guna air paip :/

  6. #16
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    135
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Kalau ko tnya aku, aku akan rekemen ko panasonic ionizer alkaline. Bagus air rasa sedap.. Tak ada rasa karat2 ke rasa klorin mcm swimming pool dah dia tapis baikkkkk! Ada byk layer penapis yg dia ada utk jadikan air paip ke air alkaline.
    ooo, water filter alkaline ?? saya tak pernah dengar lagi, dia better ke dari water filter yg biasa tu?? sbb saya planning nk beli nnti, tgh survey2 lagi..

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bulanprnama88 View Post
    hahahaha tulaa.. duk baca gak ni..punca air skarang mmg tak bersih, tambahan skarang byk water pollution semua tu etc

    lagipun baby mmg better bagi air yg dah filtered..sy jarang dengar org bagi baby minum air paip, sy pun tak berani minum ahaha
    Ahahaha sakit perut nanti minum air paip.. Kadang2 air paip rumah sy ni pun bau busuk ni kan pulak nak buat minum kan... Kena pasang penapis air tapi sy pakai penapis biasa je yg pasang kat muncung paip tu pun tak berapa elok lah...

  8. #18
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    hmm betul jugak tu...sementara ni saya beli byk2 air botol je utk bancuh dgn susu...tp mmg sgt leceh la

    tanak take the risk pula guna air paip :/
    yeahh janganlah sebab ada je kes.. yelah ada je orang dah cukup umur pun sakit perut bila minum air paip apatah lagi budak budak baby gitu

  9. #19
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Chad85 View Post
    Ya betul! Sebab air paip air yg dirawat dan kandungan klorin tersgt lah tinggi utk pastikan aor sentiasa jernih dan bersih bygkan lah dah berapa lama hidup, kita minum air yg berklorin mcm tu?? Silap hari bulan kita pun boleh jtuh sakit
    memang boleh.. takut terhakis tau bahagian dalaman kita ni.. arghh jangan lah buat hall.. common sense ah hahah

  10. #20
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    ooo, water filter alkaline ?? saya tak pernah dengar lagi, dia better ke dari water filter yg biasa tu?? sbb saya planning nk beli nnti, tgh survey2 lagi..
    better.. macam brand coway... tapi pastikan ada apa yang awak nak tula.. alkaline water

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Members who have read this thread: 11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •