Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Bukak bisnes

  1. #1
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    108
    Post Thanks / Like

    Bukak bisnes

    Hai kawan - kawan nak mintak nasihat korang, aku cadang nak bukak bisnes aku sendiri. Aku ada idea nak jual skin care. Tapi aku tak tau macam mana cara nak bukak bisnes. Ade sape - sape yang tau?

  2. #2
    Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    99
    Post Thanks / Like
    Aku start dari dropshipping dulu, masa tu tau macam mana nak jual dekat orang. Dah ade duit sikit aku try jual barang lain pulak. So far okay lah.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    106
    Post Thanks / Like
    Jual dekat family dan member - member dulu lah kalau dah ada barang tu. Selalu diorang ni yang support dan test dulu barang kita, alang - alang boleh bagi review.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Nak start bisnes ni kene kuat semangat, kalau takde orang beli jangan berhenti. Sebab tu ramai yang cakap je nak buak bisnes tapi tak jalan.

  5. #5
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Ade jugak dengar pasal dropship ni. Tapi tak buat lagi sebab ingat nak start jual my own brand terus.

  6. #6
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Jual dekat family dan member - member dulu lah kalau dah ada barang tu. Selalu diorang ni yang support dan test dulu barang kita, alang - alang boleh bagi review.
    Haah memang diorang ni target pertam sebelum nak jual kat pasaran nak tengok macam mana produk okay ke tak. Tapi sekarang ni nak tau macam mana je proses dia.

  7. #7
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ratatu View Post
    Nak start bisnes ni kene kuat semangat, kalau takde orang beli jangan berhenti. Sebab tu ramai yang cakap je nak buak bisnes tapi tak jalan.
    Tu lah saya selalu dengar cerita macm ni, kalau tak istiqamah tak menjadi bisnes. Rugi je duit yang dah invest nak bukak bisnes.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by imaxtothemax View Post
    Haah memang diorang ni target pertam sebelum nak jual kat pasaran nak tengok macam mana produk okay ke tak. Tapi sekarang ni nak tau macam mana je proses dia.
    Proses nak bukak bisnes banyak, kene apply untuk company, bisnes plan semua tu dengan bajet company lagi. Then kalau u nak jual skin care pun kena ada kelulusan kan.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Paling penting sekarang ni kalau u baru, u kena ada ilmu jugak. I suggest u pergi lah bengkel business untuk belajar benda benda yang penting for your business.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    Proses nak bukak bisnes banyak, kene apply untuk company, bisnes plan semua tu dengan bajet company lagi. Then kalau u nak jual skin care pun kena ada kelulusan kan.
    Jual sendiri - sendiri je lah, tak payah bukak company besar sekarang. Jual kat shopee.

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 9

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •