Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: Perkahwinan musim PKP

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    119
    Post Thanks / Like

    Perkahwinan musim PKP

    Kawan I nak kahwin dh next month...tp majlis bersanding dia ditangguhkan, pastu majlis akad nikah dia pula mmg sgt limited yg boleh hadir
    ingat nk belikan hadiah je, since takleh dtg kannn tp takda idea nk hadiahkan apa..sesiapa boleh bagi cadangan?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Kawan I nak kahwin dh next month...tp majlis bersanding dia ditangguhkan, pastu majlis akad nikah dia pula mmg sgt limited yg boleh hadir
    ingat nk belikan hadiah je, since takleh dtg kannn tp takda idea nk hadiahkan apa..sesiapa boleh bagi cadangan?
    ramai pulak kan org kahwin time pkp ni...kawan awak yg nak kahwin tu bakal pengantin perempuan ke? kalaau ya, saya ada la beberapa cadangan nk berikan

  3. #3
    Senior Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    121
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siapsiap View Post
    ramai pulak kan org kahwin time pkp ni...kawan awak yg nak kahwin tu bakal pengantin perempuan ke? kalaau ya, saya ada la beberapa cadangan nk berikan

    mmg ramai,saya je forever alone hahahahhaahah sendu jap

    ummm kalaau nak bagi hadiah yg sesuai utk pasangan pun ok, so kapel tu boleh la guna utk bila dh kahwin nnti kan.. mcm asas keperluan rumah, biasanya org akan belikan benda2 mcm tu la

  4. #4
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    mmg ramai,saya je forever alone hahahahhaahah sendu jap

    ummm kalaau nak bagi hadiah yg sesuai utk pasangan pun ok, so kapel tu boleh la guna utk bila dh kahwin nnti kan.. mcm asas keperluan rumah, biasanya org akan belikan benda2 mcm tu la
    yaaaa tapi kalau semua org beli mcm tak speshel la heheh, kalau 10 org beli kan kuali then terlebih byk pulak kuali kat rumah ramai gak org kasi duit skarang, senang kasi duit jadi biar kapel tu yg beli apa derang perlukan heheh

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    woww ramai juga ya nak kahwin. bagus kahwin pkp ni sebab jimat banyak! tapi saya rasa awk boleh la belikan barang yang dia takde kat rumah. tapi jangan basic sangat la. maybe bole jugak hadiahkan kasut atau alat solek baru

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siapsiap View Post
    yaaaa tapi kalau semua org beli mcm tak speshel la heheh, kalau 10 org beli kan kuali then terlebih byk pulak kuali kat rumah ramai gak org kasi duit skarang, senang kasi duit jadi biar kapel tu yg beli apa derang perlukan heheh
    haah terfikir jugak kalau semua belikan pinggan mangkuk, dah macam gudang pulak nanti xD

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2021
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    selalu tengok orang beli hadiah kahwin ni perkara basic. tapi kalau nak luar biasa maybe belikan barang kemas kottt. maybe jarang orang belikan xD

  8. #8
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by nishazmi View Post
    haah terfikir jugak kalau semua belikan pinggan mangkuk, dah macam gudang pulak nanti xD
    HAHAHA btolll2 maybe boleh simpan utk turun temurun, anak cucu cicit dpt satu kuali

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    119
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siapsiap View Post
    ramai pulak kan org kahwin time pkp ni...kawan awak yg nak kahwin tu bakal pengantin perempuan ke? kalaau ya, saya ada la beberapa cadangan nk berikan
    ha'ah kawan I perempuan I nk bagi present khas utk dia la, sbb dari kecil dulu slalu ckp psl one day dia akan kahwin I nk belikan dia present best2... tapi bila hari tu sudah tiba, I jadi buntu nk beli kan apa haha

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    119
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by nishazmi View Post
    woww ramai juga ya nak kahwin. bagus kahwin pkp ni sebab jimat banyak! tapi saya rasa awk boleh la belikan barang yang dia takde kat rumah. tapi jangan basic sangat la. maybe bole jugak hadiahkan kasut atau alat solek baru
    hehe thanks for the suggestion!! comel jugak kalua belikan makeup kan, tp saya slalu jugak pernah belikan makeup utk bday dia hehe
    kali ni mcm nk hadiah kan something different

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Members who have read this thread: 1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •