Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Isu covid dan kebersihan

  1. #11
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    73
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    Aku duk survey mesin basuh baru yg mcm ala-ala kat dobi tu sebab yg lama putaran tu kuat sngt sampai kadang2 terbelit susah nak leraikan masa nak sidai
    Front load okay sikit yg brand panasonic siap ada smart wash auto detect n adjust cara basuhan baju. Boleh jimat air n letrik sebab mesin basuh tu boleh sense paras n suhu air
    ho... ho... ho...

  2. #12
    Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    Front load okay sikit yg brand panasonic siap ada smart wash auto detect n adjust cara basuhan baju. Boleh jimat air n letrik sebab mesin basuh tu boleh sense paras n suhu air
    Berbaloi ni kalau beli satu letak kat rumah. Brand panasonic pun tahan lama sebab guna rice cooker kat rumah tu dah lebih 2 tahun x pernah rosak lagi.

  3. #13
    Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    Front load okay sikit yg brand panasonic siap ada smart wash auto detect n adjust cara basuhan baju. Boleh jimat air n letrik sebab mesin basuh tu boleh sense paras n suhu air
    Okay jugak ni yg mesin basuh front load pun lawa design dan bentuk dia. Boleh jimat space jugak kalau rumah sempit bnyk brg mcm aku ni

  4. #14
    Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    Berbaloi ni kalau beli satu letak kat rumah. Brand panasonic pun tahan lama sebab guna rice cooker kat rumah tu dah lebih 2 tahun x pernah rosak lagi.
    Memang tahan lama kalau brand panasonic klau nk bandingkn dgn brand lain. Lagipun, front load washer yg ni siap ada service plan. Delivery pun ada jugak rsnya

  5. #15
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    73
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    Nak sidai direct matahari xde masalah kalau 2 3 jam je. Kalau lama sngt tu yg jdi luntur. Fabric softener tu wajib okay kalau x mesti hapak punya
    Tak yah sidai bawah terik matahari nak bgi hilang bacteria & kuman. Mesin basuh panasonic pun dah ada technology blue ag yg boleh hilangkn bacteria kat baju
    ho... ho... ho...

  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    Aku duk survey mesin basuh baru yg mcm ala-ala kat dobi tu sebab yg lama putaran tu kuat sngt sampai kadang2 terbelit susah nak leraikan masa nak sidai
    rasanya mana2 mesin basuh pun akan terbelit kalau basuh bnyak2 hahaha.. mesin ala dobi?? mesin yang ada pengering sekali ke ? kalau ada, lena beli asing2 lah kan basuh dgn kering? mana nak sumbat mesin basuh bnyk2

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    Tak yah sidai bawah terik matahari nak bgi hilang bacteria & kuman. Mesin basuh panasonic pun dah ada technology blue ag yg boleh hilangkn bacteria kat baju
    mesin basuh panasonic? model apa yg ada blue ag? apa fungsi dia? bunuh bacteria je? kalau bunuh bacteria je, pakai sabun anti bakteria pun mati dah bakteria tu hahahaha

  8. #18
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    73
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mr.aza View Post
    rasanya mana2 mesin basuh pun akan terbelit kalau basuh bnyak2 hahaha.. mesin ala dobi?? mesin yang ada pengering sekali ke ? kalau ada, lena beli asing2 lah kan basuh dgn kering? mana nak sumbat mesin basuh bnyk2
    Ala dobi la, sebab kalau pilih yang teknologi baru ni dia boleh detect washing patern untuk baju, so takde lah rosak baju kalau terbelit pun.
    Quote Originally Posted by mr.aza View Post
    mesin basuh panasonic? model apa yg ada blue ag? apa fungsi dia? bunuh bacteria je? kalau bunuh bacteria je, pakai sabun anti bakteria pun mati dah bakteria tu hahahaha
    Bukan ape, kadang kulit kita ada yang sensitif dgn detergent. Yang ni dia eliminate pakai teknologi dia je, bukan sabun punya.
    ho... ho... ho...

  9. #19
    Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    94
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Benda baru mmg banyak improvement sekarang ni, aku sekarang penting nak cepat dan betul betul bersih je, mesin dia ni mmg boleh siap basuh dalam 30 minit tau, tu full load. Dgn ade silver ion tu mmg penting bagi bunuh betul - betul kuman yang ade.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 9

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •