Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Nikah PKPB

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like

    Nikah PKPB

    Aku malu nak tanya sini,tapi aku nak taw cadangan korang. Disebabkan pkpb byk negeri dah abis,family aku suruh awlkan tarikh kahwin yg spatutnya bln 5 thun depan. msalah skrg duit tak berapa nak ckup. aku ingt nk buat loan sikit.takdela mewah,sbb duit yg ada ni aku buat depo umh sewa utk stay msa kahwin nnt dgn bakal isteri aku. harap dapat kongsi pandangan.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    slow tak dgn your family laa..bulan 5 bukan lama dah..better hold kejap cari wang bgi cukup dulu..

  3. #3
    Junior Member Raslinorman's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Aku malu nak tanya sini,tapi aku nak taw cadangan korang. Disebabkan pkpb byk negeri dah abis,family aku suruh awlkan tarikh kahwin yg spatutnya bln 5 thun depan. msalah skrg duit tak berapa nak ckup. aku ingt nk buat loan sikit.takdela mewah,sbb duit yg ada ni aku buat depo umh sewa utk stay msa kahwin nnt dgn bakal isteri aku. harap dapat kongsi pandangan.
    sama masalah la ngn aku ni tp pihak sebelah duk tanya2 padahal dh ckp hjung thun dpn janji. Ingat kahwin ni senang ka nk kna cri duit betul2 nk bela ank org ni.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    mgkin ko kena buat 2 3 kerja dalam satu masa la bro..nak buat mcm mana kena usaha keras sikit. atau slowtalk,lgpun musim pkpb ni tak pakai duit banyak kenduri.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by emy_lin View Post
    slow tak dgn your family laa..bulan 5 bukan lama dah..better hold kejap cari wang bgi cukup dulu..
    betul..skrg musim covid try kimat apa yang patut. melainkan ko mmg nak jimat buat yg mana perlu dulu.duit tu boleh cari,tapi takkan datang selonggok la.

  6. #6
    Senior Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    byk ke yang tak ckupnye tu?aku dlu pon laki aku buat personal loan. aku asa ramai kot org skrg buat loan utk kahwin.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    betul..skrg musim covid try kimat apa yang patut. melainkan ko mmg nak jimat buat yg mana perlu dulu.duit tu boleh cari,tapi takkan datang selonggok la.
    parent kekadang tak memahami sampai anak stress la..mmglah kahwin ni patut cepatkan tp kalau belum mampu jangan nnti makan diri..

  8. #8
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    byk ke yang tak ckupnye tu?aku dlu pon laki aku buat personal loan. aku asa ramai kot org skrg buat loan utk kahwin.
    aku slh sorgnya.kakakak.tapi tak buat banyak pun. dah abis bayar pun.nk buat mcm mn nk simpan tak sempat,nk bayar itu ini. loan jela mampu.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by emy_lin View Post
    slow tak dgn your family laa..bulan 5 bukan lama dah..better hold kejap cari wang bgi cukup dulu..

    dah cakap dah. tapi duit kumpul pon makan tahun jugak. mmber2 syorkan buat loan dlu,duit lbih tu boleh cover apa yg patut lpas kahwin ni.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by sunflo0303 View Post
    byk ke yang tak ckupnye tu?aku dlu pon laki aku buat personal loan. aku asa ramai kot org skrg buat loan utk kahwin.

    kwn aku byk mcm ni. ada yg syorkan ,ada yg cakap tak berbaloi. entah la.aku tengah pikir2 ni,bukan senang kot nk g bank loan sbb nk kawen. takkan nk pinjam ahlong lak kan

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •