Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Motor ON!

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    113
    Post Thanks / Like

    Motor ON!

    Alhamdullillah dah boleh merentas negeri,boleh la balik tengok mak aku dah dekat 3mggu sakit tak boleh bangun. Ada sapa nak join aku tak konvoi balik peneng sama2 dari gombak? Siap2 motor semua on sekali jalan. #soptetapjaga ya..

  2. #2
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    109
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Alhamdullillah dah boleh merentas negeri,boleh la balik tengok mak aku dah dekat 3mggu sakit tak boleh bangun. Ada sapa nak join aku tak konvoi balik peneng sama2 dari gombak? Siap2 motor semua on sekali jalan. #soptetapjaga ya..
    Hati2 dalam perjalanan tu ya. Motor pastikan check dulu semua component sebelum jalan.

  3. 08-12-20, 12:08 AM

  4. #3
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Alhamdullillah dah boleh merentas negeri,boleh la balik tengok mak aku dah dekat 3mggu sakit tak boleh bangun. Ada sapa nak join aku tak konvoi balik peneng sama2 dari gombak? Siap2 motor semua on sekali jalan. #soptetapjaga ya..
    tu la lega bila dengar dh boleh rentas..ingat nak short vacay jap naik moto sbb stress mcm2 benda skrg..elok lah kluar duit dulu servis minyak hitam dn apa yg patut dulu..

  5. #4
    Senior Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    berapa hb bro..aku cdg nak balik kg tapi perlis dari serdang..boleh lah join konvoi tapi motor skrg prob enjin cpat panas risau plak nk jln jauh..

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by peng123 View Post
    berapa hb bro..aku cdg nak balik kg tapi perlis dari serdang..boleh lah join konvoi tapi motor skrg prob enjin cpat panas risau plak nk jln jauh..
    motor ape tu?

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    jangan nk konvoi sangat la.hahha
    kang semua pakat bawak balik penyakit kat kampung. #guraujer

  8. #7
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    tu la lega bila dengar dh boleh rentas..ingat nak short vacay jap naik moto sbb stress mcm2 benda skrg..elok lah kluar duit dulu servis minyak hitam dn apa yg patut dulu..
    elok lah servis minyak hitam klau bleh ambil yg branded takpa, jangan berkira sngt takut enjin rosak tgh jalan kang diri sndiri susah

  9. #8
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by imaxtothemax View Post
    Hati2 dalam perjalanan tu ya. Motor pastikan check dulu semua component sebelum jalan.
    ya better gi hantar bengkel teliti sikit mekanik chck apa yg patut boleh servis. minyak hitam,minyak brek semua lah pntg nak gerak jauh.

  10. #9
    Junior Member popculture's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siapsiap View Post
    ya better gi hantar bengkel teliti sikit mekanik chck apa yg patut boleh servis. minyak hitam,minyak brek semua lah pntg nak gerak jauh.
    tayar jangan lupa

  11. #10
    Junior Member popculture's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    5
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    baik2 bro,jangan ride laju,jangan potong lori,mengantuk rest dlu.make sure motor jgn ragam.aku penah moto mmpus kat jalan msok perak tu,yg bukit2.tgh malam.siot tul

Page 1 of 3 123 LastLast

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •