Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 36 of 36

Thread: Motor Y15 OK ke? Ke jgn ikot trend...

  1. #31
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    Tak jugak, Saya pun ada y15, takde modified apa2 and okay je bawak. Yang penting tak lupa servis je
    ya sama saya pun pakai y15..setakat ni tkde modified apa pun sbb dh beli pun perfect dh..tukar mnyak hitam selalu yg pntg..elok2 3 bln skli klau guna selalu..kalau tak naik rasa gegear je enjin pastu mcm berat je..

  2. #32
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Raden AG View Post
    takde lah bro. hat normal ni la kena pakai hat power sikit bg penjagaan yg lebih. guna lah mobil 1 ke petronas ka baru motor power tambah smooth. actually banyak je brand terkenal yg datang dengan sistem advance bagus untuk penjagaan enjin supaya hayat lebih lama.
    saya confuse la bab fully sintetik ngan semi..apa beza ya??klau gi kedai ckp je nk tukar mnyak hitam dorg tukarkn..brand pun serah kat kedai je letak apa dh siap saya bayar je hahah..

  3. #33
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    Servis bukan setakat tukar minyak hitam je, kena check jugak motor tu. Takut ada rosak ke apa, kadang pomen tu check jugak lain2 kat body tu. Tapi dia memang utamakan enjin je. 5 bulan sekali tu lama, bawak motor jarang2 ke?
    ouh ingat tukar minyak je kalau servis. takda la jarang sangat bro cuma bawa dekat2 je. selalu dalam kawasan taman ni je.

  4. #34
    Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    85
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    ouh ingat tukar minyak je kalau servis. takda la jarang sangat bro cuma bawa dekat2 je. selalu dalam kawasan taman ni je.
    Oh, kalau bawak harian, jangan tukar lama sangat minyak hitam tu. Takut enjin rosak, habis banyak duit nanti nak repair balik

  5. #35
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ElizaOP View Post
    saya confuse la bab fully sintetik ngan semi..apa beza ya??klau gi kedai ckp je nk tukar mnyak hitam dorg tukarkn..brand pun serah kat kedai je letak apa dh siap saya bayar je hahah..
    Beza pada kandungsn minyak tu sendiri, semi tu campuran fully dgn mineral. So kalau fully tu pulak dia pure la mcm tu. Harga pun beza, semi murah sikit berbanding fully
    ho... ho... ho...

  6. #36
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Raden AG View Post
    takde lah bro. hat normal ni la kena pakai hat power sikit bg penjagaan yg lebih. guna lah mobil 1 ke petronas ka baru motor power tambah smooth. actually banyak je brand terkenal yg datang dengan sistem advance bagus untuk penjagaan enjin supaya hayat lebih lama.
    dua brand ni tak berkenan sgt la,dah penah try tapi moto rasa berat..nk cilok kat highway pon rasa lain mcm..sbb tu sy tukar ke shell long ride ni pulak,xsabar nk habis PKPB ni nk ride balik kg..petrol pon rasa jimat,tak makan minyak banyak..
    ho... ho... ho...

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Members who have read this thread: 15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •