Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 36

Thread: Motor Y15 OK ke? Ke jgn ikot trend...

  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    hmm yelah tu...kdg2 kat bengkel paki yg murah pun dah boleh bwk laju wtpe nk pakai mahal2

  2. #22
    Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    bukan nya motor sport baru perlu pakai minyak enjin power ke? motor yg normal pakai je minyak normal
    nk enjin power pakailah shell skrng dorng dah produce produk baru kan..cer cek kat utube

  3. #23
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Raden AG View Post
    hmm yelah tu...kdg2 kat bengkel paki yg murah pun dah boleh bwk laju wtpe nk pakai mahal2
    Murah ke mahal ke bergantung pass jenis minyak tu jugak. Then Kita pun beli ikut kesesuaian dengan motor Kita. ada jenis minyak enjin untuk pakai harian ada yang specific sikit untuk ride ke atau race ke, depend owner jugaklah
    ho... ho... ho...

  4. #24
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    45
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    nk enjin power pakailah shell skrng dorng dah produce produk baru kan..cer cek kat utube
    nama apa pulak kali ni?aku tgk byk model pening pulak..aku tgk bln lpas xde pape pun yg terbaru...conpem mahal punya kan?
    Last edited by alorvera77; 26-11-20 at 03:55 PM.

  5. 20-11-20, 01:13 AM

  6. #25
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    bukan nya motor sport baru perlu pakai minyak enjin power ke? motor yg normal pakai je minyak normal
    takde lah bro. hat normal ni la kena pakai hat power sikit bg penjagaan yg lebih. guna lah mobil 1 ke petronas ka baru motor power tambah smooth. actually banyak je brand terkenal yg datang dengan sistem advance bagus untuk penjagaan enjin supaya hayat lebih lama.
    Last edited by Raden AG; 20-11-20 at 03:25 AM.

  7. #26
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Saya owner Y15..kalau berniat nak modified, mmg sesuai beli Y15 ni..sbb kalau x modified up spec, mmg mkn asap la dgn moto lain..

  8. #27
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    77
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pendekarlaut0786 View Post
    Saya owner Y15..kalau berniat nak modified, mmg sesuai beli Y15 ni..sbb kalau x modified up spec, mmg mkn asap la dgn moto lain..
    Tak jugak, Saya pun ada y15, takde modified apa2 and okay je bawak. Yang penting tak lupa servis je

  9. #28
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    minyak ape shell tu? berepe syok nya?? ermmm, patut mahal yaaa
    tak lah,lagi murah dari brand lain.padahal shell ni premium brand gak. kira semua mampu beli lah.dlm rm 50 je..
    Last edited by popolan; 26-11-20 at 03:52 PM.
    ho... ho... ho...

  10. #29
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    Tak jugak, Saya pun ada y15, takde modified apa2 and okay je bawak. Yang penting tak lupa servis je
    curious la servis selalu tukar minyak hitam je ke? ke ada lagi untuk moto. tukar mintak hitam dalm 5 bln skli i akn tukar. selalu gi kedai beli balik abg buatkan je haha. klau kedai ada yg caj upah.

  11. #30
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    curious la servis selalu tukar minyak hitam je ke? ke ada lagi untuk moto. tukar mintak hitam dalm 5 bln skli i akn tukar. selalu gi kedai beli balik abg buatkan je haha. klau kedai ada yg caj upah.
    Servis bukan setakat tukar minyak hitam je, kena check jugak motor tu. Takut ada rosak ke apa, kadang pomen tu check jugak lain2 kat body tu. Tapi dia memang utamakan enjin je. 5 bulan sekali tu lama, bawak motor jarang2 ke?
    ho... ho... ho...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Members who have read this thread: 16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •