Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 36

Thread: Motor Y15 OK ke? Ke jgn ikot trend...

  1. #11
    Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Y15ni antara brand yang saya survey untuk beli motor. Baru dapat kerja tetap,dh lama la saya kumpul duit .sblom ni naik lrt je.hahaha.so ingat nak cari sikit motor untuk kegunaan. Kalau tak jenuh nak berjalan. Dah alang alang beli, nak cari yang cun sikit. Saya ada compare lain2 brand kira Y15 ni mhal gak la.penjagaan semua okay ke?kot bro ada nk advise.
    motornya kental gak..aku tgk ramai geng grabfood dgn foodpanda pakai yg ni.kira bajet rendah pon boleh beli..asal pandai jaga la..diorg ni pakai siap gasak hari2 non stop kayuh
    Last edited by pluggertorn; 26-11-20 at 03:46 PM.

  2. #12
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    45
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    nk enjin power kena pakai minyak enjin power gk baru power motor
    bukan nya motor sport baru perlu pakai minyak enjin power ke? motor yg normal pakai je minyak normal

  3. #13
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    61
    Post Thanks / Like
    korang jangan dok giler ke motor tu je.. bab maintenance pon kena jaga. jgn kira motor nampak cun. ni kena taw jgk servis berkala minyak hitam, spark plug, oil filter, spoket, rantai, tayar dan byk part yang penting lg
    Last edited by tripledacker; 26-11-20 at 03:48 PM.

  4. #14
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alorvera77 View Post
    bukan nya motor sport baru perlu pakai minyak enjin power ke? motor yg normal pakai je minyak normal
    mana ada...geng motor kapcai pon syg moto..guna minyak hitam elok,so duit pon tak lebur terlalu kat banyak motor..motor baru mmg mula2 cun,lama2 ko akan garu kepala
    ho... ho... ho...

  5. #15
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    Y15 sesuai utk yg berjalan dekat dan sesuai utk org yg hanye ade budget yg rendah, hehehh
    rendah tak rendah jgk bro..harga Y15 pon boleh tahan mahal gak sebenarnya,tmbh untuk org yang tak berapa nk ada bajet ni..
    ho... ho... ho...

  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    minyak & enjin the most important thing yg kena tengok dulu. pki minyak htam murah hncur enjin..petronas punye minyak motor i think is the best one nk compare dgn lain jauh beza
    Last edited by Raden AG; 19-11-20 at 03:59 PM.

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    enjin tak bleh ckp sangat bgus tpi jk guna motor utk pergi tempat kerja ato pasar. tu sudah cukup lahhh.

  8. #18
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    nk enjin power kena pakai minyak enjin power gk baru power motor
    tengok jugak guna motor tu utk apa.cari minyak yang sesuai dgn keperluan motor tu. mcm aku prefer shell advance .semua jnis motor pon sesuai punya.
    Last edited by popolan; 26-11-20 at 03:51 PM.
    ho... ho... ho...

  9. #19
    Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    rendah tak rendah jgk bro..harga Y15 pon boleh tahan mahal gak sebenarnya,tmbh untuk org yang tak berapa nk ada bajet ni..
    x ade budget then jalan kaki, lol... kan beli motor blh installment, 1 bulan bayar beberepe ratus, dptlah

  10. #20
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    45
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    mana ada...geng motor kapcai pon syg moto..guna minyak hitam elok,so duit pon tak lebur terlalu kat banyak motor..motor baru mmg mula2 cun,lama2 ko akan garu kepala
    ingat je motor sport/ motor besar baru perlu pakai minyak cun2, motor normal pakai camm berbazir

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Members who have read this thread: 16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •