Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: Motor Y15 OK ke? Ke jgn ikot trend...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    88
    Post Thanks / Like

    Motor Y15 OK ke? Ke jgn ikot trend...

    Y15ni antara brand yang saya survey untuk beli motor. Baru dapat kerja tetap,dh lama la saya kumpul duit .sblom ni naik lrt je.hahaha.so ingat nak cari sikit motor untuk kegunaan. Kalau tak jenuh nak berjalan. Dah alang alang beli, nak cari yang cun sikit. Saya ada compare lain2 brand kira Y15 ni mhal gak la.penjagaan semua okay ke?kot bro ada nk advise.

  2. #2
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    65
    Post Thanks / Like
    Y15 okay je, saya pun ada 1. Bukan ikut trend tapi motor tu okay lah untuk pakai harian pergi kerja.
    ho... ho... ho...

  3. #3
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    77
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    Y15ni antara brand yang saya survey untuk beli motor. Baru dapat kerja tetap,dh lama la saya kumpul duit .sblom ni naik lrt je.hahaha.so ingat nak cari sikit motor untuk kegunaan. Kalau tak jenuh nak berjalan. Dah alang alang beli, nak cari yang cun sikit. Saya ada compare lain2 brand kira Y15 ni mhal gak la.penjagaan semua okay ke?kot bro ada nk advise.
    As long as pandai jaga boleh je tahan lama. Spare part semua takdelah Mahal mana. Setakat ni pakai dah nak masuk 4 tahun okay lagi Tak de meragam apa semua. Kalau hari2 Naik lrt sampai rumah pun lambat

  4. #4
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    88
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    As long as pandai jaga boleh je tahan lama. Spare part semua takdelah Mahal mana. Setakat ni pakai dah nak masuk 4 tahun okay lagi Tak de meragam apa semua. Kalau hari2 Naik lrt sampai rumah pun lambat
    naik motor lagi senang..pompuan pun ape kisah naik motor gi keje nk selesa and cpt kan..saya ni lasak sikit. pandain guna motor tpi x pandai nk jaga selalu abg je tolong..

  5. #5
    Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    85
    Post Thanks / Like
    y15 tu ok je..motor macam itu selalunya sng nk jaga dri motor mahal. low maintenance cost. nk jaga enjin pun sng

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    nk dpnd on mcm mna u g guna motor tu, jk guna motor tu utk kerja ke apa, boleh pilih Y15.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    maintanance cost utk Y15 agak low, dan lbih snang utk jaga

  8. #8
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    88
    Post Thanks / Like
    enjin macam mana ye?power? sejak geng2 artis pakai aku tgk ramai betul rakyat marhean nak pakai jugak..diorg takpela duit banyak,rosak ganti baru.
    Last edited by birthsunny; 26-11-20 at 03:43 PM.

  9. #9
    Member sunflo0303's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    91
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    enjin mcm mana ye? power x?
    Enjin okay and maintenance pun Tak costing sangat. Senang nak haha. Spare part pun senang nak cari

  10. #10
    Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    85
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    enjin mcm mana ye? power x?
    nk enjin power kena pakai minyak enjin power gk baru power motor

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Members who have read this thread: 16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •