Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: jangan tunggu lama lama

  1. #11
    Member pluggertorn's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    86
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    setuju. org bujang pun cari extra income okay yelah nak bayar kete motor rumah bagai. ingat cukup ke duit setakat buat satu kerja jeee
    pakcik saya ada anak 3 siang kerja bank malam bukak kedai burger. sian tgk masa dgn family kurang. time weekend jelah ada masa pun

  2. #12
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    siapaa tk mmpu pishang ah nak join huhu
    nak seribu daya tknak seribu dalih. mcm abg saya dulu masa memula buat bisnes mmg susah. modal pun tkde. tp dia usaha and jumpa dgn financial agent untuk start bisnes. dia usaha and buat first loan utk modal berniaga. alhamdulillah skrg ni dh mampu beli rumah and ada tiga bijik kete

  3. #13
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    pakcik saya ada anak 3 siang kerja bank malam bukak kedai burger. sian tgk masa dgn family kurang. time weekend jelah ada masa pun
    standard ah tu kos hidup tinggi terpaksa cari duit lebih. brg semua ada yg naik sampai dua kali ganda gaji je naik ciput acano tu hahaha

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    ilmu tu berharga tau. tkkan tk sanggup nak bayar mahal sikit. kau byr yuran dia brp ratus je lepas dpt ilmu tu boleh guna untuk business dpt untung ratus ribu haaaa
    mmg berharga tp kalau tk mampu boleh buat apa kan. pergi jelah belajar dgn member yg ada ilmu bisnes. ajak lepak mamak belanja teh tarik satu pun dia dh ok

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    pakcik saya ada anak 3 siang kerja bank malam bukak kedai burger. sian tgk masa dgn family kurang. time weekend jelah ada masa pun
    bagus laki macam ni. tk kira penat yg penting family first... baru bahagia

  6. #16
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    89
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ElizaOP View Post
    mmg berharga tp kalau tk mampu boleh buat apa kan. pergi jelah belajar dgn member yg ada ilmu bisnes. ajak lepak mamak belanja teh tarik satu pun dia dh ok
    tk rugi pun belajar cari ilmu. nnti boleh apply utk bisnes kita. bab marketing lah selalunya dia akan ajar...

  7. #17
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    73
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    nak seribu daya tknak seribu dalih. mcm abg saya dulu masa memula buat bisnes mmg susah. modal pun tkde. tp dia usaha and jumpa dgn financial agent untuk start bisnes. dia usaha and buat first loan utk modal berniaga. alhamdulillah skrg ni dh mampu beli rumah and ada tiga bijik kete
    nak start berniaga sendiri mmg ramai je buat loan. ayah saya sebelum ni pun buat loan juga dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. ayah saya start meniaga kasut and beg dkt uptown kota damn... dia pinjam dkt yayasan ni pun sbb syariah compliant. maklumlah ayah saya ni islamik sikit hihihi.. lagipun ayah saya pernah kena blacklist dgn bank. so payah sikit nak pinjam dkt bank

  8. #18
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    73
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ElizaOP View Post
    bagus laki macam ni. tk kira penat yg penting family first... baru bahagia
    kira bertanggungjawab ahni hehehhe untung dpt laki yg utamakan family. kawan kawan saya pun tinggal bini dkt rumah lepak mamak je sampai 2 3 pagi huhuhu

  9. #19
    Senior Member

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    656
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    nak seribu daya tknak seribu dalih. mcm abg saya dulu masa memula buat bisnes mmg susah. modal pun tkde. tp dia usaha and jumpa dgn financial agent untuk start bisnes. dia usaha and buat first loan utk modal berniaga. alhamdulillah skrg ni dh mampu beli rumah and ada tiga bijik kete
    wow..dia buat biz ape tu? share2 la sket..

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •