Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Ada bisnes sendiri? Ini sedikit Tips kembangkan Biz.

  1. #11
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    73
    Post Thanks / Like
    yup kawan saya yg start meniaga mmg ramai g class mcm ni. alhamdulillah tgk skrg kawan saya yg buat business ramai pakai kete jepun tk pakai kete malaysia dh hihi tp diorang cite nak start busines ni mmg susah sikit mmg byk struggle

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    kawan saya ajar sehari atleast kena ada 30 story post baru org hari hari nampak

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siapsiap View Post
    yup kawan saya yg start meniaga mmg ramai g class mcm ni. alhamdulillah tgk skrg kawan saya yg buat business ramai pakai kete jepun tk pakai kete malaysia dh hihi tp diorang cite nak start busines ni mmg susah sikit mmg byk struggle
    nak kaya boleh buat business. kan ada hadith cakap "Hendaklah kamu berniaga kerana padanya 9 daripada 10 rezeki"

  4. #14
    Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    88
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Sepultunen View Post
    kawan saya ajar sehari atleast kena ada 30 story post baru org hari hari nampak
    betul ahni cara marketing... kena kaw kaw. jangan pemalas. Nak buat duit juta juta kot mana boleh goyang kaki saja. kena pulun kasi kaw!

  5. #15
    Member peng123's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    88
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Sepultunen View Post
    nak kaya boleh buat business. kan ada hadith cakap "Hendaklah kamu berniaga kerana padanya 9 daripada 10 rezeki"
    betul. maybe starting nak buka business sakit sikit la. sbb modal byk duit nak kena pakai. tp jangan risau mana yg nak bukak business boleh try buat loan. saya sebelum ni pun ada bukak business foodtruck pinjam dlm 45K beli lori sekali. beli lori secodhand saja. modal habis banyak dekat lori punya renovation nak jadikan foodtruck

  6. #16
    Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    78
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by peng123 View Post
    betul. maybe starting nak buka business sakit sikit la. sbb modal byk duit nak kena pakai. tp jangan risau mana yg nak bukak business boleh try buat loan. saya sebelum ni pun ada bukak business foodtruck pinjam dlm 45K beli lori sekali. beli lori secodhand saja. modal habis banyak dekat lori punya renovation nak jadikan foodtruck
    yup saya setuju. kalau bebetul fokus nak buat business boleh ambik loan. sebelum ni saya pun pernah ambik loan dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. yg syok loan ni sbb dia syariah compliant so agreement semua ada akad haha so jgn risau. then dia punya profit rate better ah daripada bank. dalam 6.5%-9.99% je based on korang punya credit scoring

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Jakarta, Indonesia
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    strategi digital marketing memang harus di lakukan sekarang sebelum bertambah banyak persaingan bisnis

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •