Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Lepas ke beli rumah kalau gaji 2K

  1. #11
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    rumah flat bodo pun dah 100K mana ko nak cari duit beli cash. kumpul gaji 5 tahun pun tak lepas wei
    kalau kau anak menteri takpelah nak beli rumah cash hahaha setakat gaji sebulan 2 3 ribu confirm cari loan punya hahaha nasib ada loan from yayasan yg senang lepas. gaji minimum 1.5K pun boleh apply loan ni

  2. #12
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    takut lah nak pinjam dgn company luar. sbb diorang ni pandai bg janji manis je lepas tu minta duit sampai ugut bagai
    apa pulak nak takut? kalau pinjam ah long ye la takut hahaha pinjam from company yg register dgn SSM confirm selamat jangan risau.. nak lg selamat ambik loan from company yg syariah compliant

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    kalau kau anak menteri takpelah nak beli rumah cash hahaha setakat gaji sebulan 2 3 ribu confirm cari loan punya hahaha nasib ada loan from yayasan yg senang lepas. gaji minimum 1.5K pun boleh apply loan ni
    rendah bebenor 1.5k nak buat loan. makan pasir ler kalau centu hahahah

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    apa pulak nak takut? kalau pinjam ah long ye la takut hahaha pinjam from company yg register dgn SSM confirm selamat jangan risau.. nak lg selamat ambik loan from company yg syariah compliant
    Pernah dgr pasal pinjaman syariah ni tp tk tahu apa benfit dia compare dengan loan biasa

  5. #15
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    rendah bebenor 1.5k nak buat loan. makan pasir ler kalau centu hahahah
    haha jangan lah takut boleh contact and jumpa agent dia dulu bincang pasal financial. lagipun tempoh bayaran boleh sampai 10 tahun so tiap tiap bulan tu byr sikit jelah takde sakit sgt

  6. #16
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    Pernah dgr pasal pinjaman syariah ni tp tk tahu apa benfit dia compare dengan loan biasa
    syariah punya agreement akan ada akad. and kau punya agreement semua akan di record. so ada bukti pesemua jgn risau

  7. #17
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    106
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    rendah bebenor 1.5k nak buat loan. makan pasir ler kalau centu hahahah
    eh saya gaji 1.6K boleh je buat loan.. apa nak takut haha company tu akan tgk jugak kalau mcm kita byk tanggungan ke or kita mampu ke idok nak byr balik hutang tu.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •