Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Lepas ke beli rumah kalau gaji 2K

  1. #1
    Member catwang's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    73
    Post Thanks / Like

    Lepas ke beli rumah kalau gaji 2K

    Hello geng... Nak minta pendapat korang saya ada jumpa rumah flat harga 150K rasa rasa lepas tak eh gaji saya bersih 2k. kira senang tak nak buat loan kalau gaji kecik. saya takda tanggungan lg buat masa skrg ni so ingat nak beli rumah dulu

  2. #2
    Member cyclebin10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    78
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by catwang View Post
    Hello geng... Nak minta pendapat korang saya ada jumpa rumah flat harga 150K rasa rasa lepas tak eh gaji saya bersih 2k. kira senang tak nak buat loan kalau gaji kecik. saya takda tanggungan lg buat masa skrg ni so ingat nak beli rumah dulu
    Lepas je rasanya... sbb kawan saya dia agent jual rumah mmg dia cakap gaji tak besar mana pun tkpe.. janji ko punya hutang or tanggungan semua clean lah byr tiap bulan

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    cari rumah murah sikit. kalau rumah flat byk je harga yg 100K... Kena pandai cari and nego harga dengan owner rumah tu

  4. #4
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by cyclebin10 View Post
    Lepas je rasanya... sbb kawan saya dia agent jual rumah mmg dia cakap gaji tak besar mana pun tkpe.. janji ko punya hutang or tanggungan semua clean lah byr tiap bulan
    kira cris and ctos kena clean lerrr... Kalau record tk cun confirm tk lepas nak pinjam dkt bank.. Saya pun buat loan haritu ada tunggakan ptptn tp minta loan dkt yayasan ihsan rakyat ha boleh dpt

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    lepas je tp record kena bersih and tk banyak tanggungan

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    kira cris and ctos kena clean lerrr... Kalau record tk cun confirm tk lepas nak pinjam dkt bank.. Saya pun buat loan haritu ada tunggakan ptptn tp minta loan dkt yayasan ihsan rakyat ha boleh dpt
    semua bank and loan company takut nak kasi kalau record mcm taik hahahahhh

  7. #7
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    kira cris and ctos kena clean lerrr... Kalau record tk cun confirm tk lepas nak pinjam dkt bank.. Saya pun buat loan haritu ada tunggakan ptptn tp minta loan dkt yayasan ihsan rakyat ha boleh dpt
    Betul tu benda ni paling penting. ada record susah hidup kita kalau nak buat loan beli pape... mmg semua kena beli cash kalau record teruk sgt. lg nak beli rumah mampos nak byr cash hahaha

  8. #8
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    semua bank and loan company takut nak kasi kalau record mcm taik hahahahhh
    eh bank mmg ler susah. kalau company pinjaman berlesen ada je yg boleh kasi. make sure kena check company tu register ke tak dgn ssm

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    rumah flat bodo pun dah 100K mana ko nak cari duit beli cash. kumpul gaji 5 tahun pun tak lepas wei

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    12
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by misskey View Post
    eh bank mmg ler susah. kalau company pinjaman berlesen ada je yg boleh kasi. make sure kena check company tu register ke tak dgn ssm
    takut lah nak pinjam dgn company luar. sbb diorang ni pandai bg janji manis je lepas tu minta duit sampai ugut bagai

Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •