Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: grab driver

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Brader buleh buat loan yayasan ihsan rakyat. Saya pakai loan sana je, pekerja kerajaan ramai pakai loan dia. Tapi tak pasti utk loan kereta, sbb sy buat utk bukak niaga.
    Niaga apa tu bang???

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Tak payah kalut - kalut la, ni website yayasan ihsan tu https://yir.com.my
    Kat situ ada ejen diorg call je nak buat loan. rate pun ok 6.5% - 9.99% jer.
    ada byk ejen eh? kenkadang bahaya ada yg suka cekau duit customer hahah

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    Yang loan aku sebut tadi tak yah guarantor pun , tak de cagaran bagai . Pasal bulan - bulan die potong gaji terus. nak lari mana kann.
    Kalau gaji tk strong pun takyah cagaran? srs lah???

  4. #14
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    mmg ada pun tp tak tahu lah untung ke rugi... Mana tahu kena byr sewa mahal
    Saya rasa rugi kalau byr sewa.. Rate confirm ratus ratus gak.. Sama je mcm kau beli kete and byr tiap bulan.. betul ke idok?

  5. #15
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    kan byk kete skrg dah ada label GRAB dkt kete. rasanya kete sewa ahtu kennn
    ha ah mmg pun yg tu semua sewa... Kalau kau sewa kete sampai 10 tahun pun still kena byr sewa... Ala nak murah angkat kete axia okay dah... Ambil yg spec biasa je harga dlm 20k++ je. Tk sampai 10 tahun pun boleh habis byr

  6. #16
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    Niaga apa tu bang???
    Saya buka butik baju... Buka kedai dkt bangi.. saya buat loan utk starting business.. Total pinjam 50k.. yg best yayasan ni profit rate srs rendah sy kena 6.5% je huhu... Tempoh byr dlm masa 8 tahun so bulan bulan byr sikit je

  7. #17
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    Kalau gaji tk strong pun takyah cagaran? srs lah???
    Gaji tak strong pun senang nak lulus klu rekod ko bagus.yg pending dokumen semua kena sediakan betul2. jgn risau sbb minimum gaji nak apply loan ni RM1500...
    Last edited by goodpoint; 27-03-20 at 04:14 PM.

  8. #18
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    82
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Abbylondon View Post
    ada byk ejen eh? kenkadang bahaya ada yg suka cekau duit customer hahah
    Make sure nama agen tu ada dlm list dkt website tu ah. Yg tu mmg ejen sah and berdaftar dgn company. Kalau ejen luar mampos kena scam hahahah hati hati lah ye

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •