Results 1 to 8 of 8

Thread: Jarum pada meter tak fungsi

  1. #1
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    60
    Post Thanks / Like

    Jarum pada meter tak fungsi

    Aku kt rumah ada la kancil lama. Almost 17 tahun juga la dan masih guna. Tapi yg paling tak boleh brainnye, jarum yg dekat level minyak tu peh mmg x function dah. Ko isi lah minyak banyak mana pun, tetap kt kosong. Member2 aku pun ada gak guna kancil lama, memang sama juga, kira mcm gamble je bwk ke mana2 hahaha. Ada sesiapa mcm aku tak ahaha

  2. #2
    Super Administrator
    Fuad's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Kulim, Kedah, MY
    Posts
    1,581
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    lol, bahaya tu, kena mati dekat tempat xda sapa2 haha. jadi pandukan indicator kilometer saja lah berapa dah jalan huhu

  3. #3
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Aku kt rumah ada la kancil lama. Almost 17 tahun juga la dan masih guna. Tapi yg paling tak boleh brainnye, jarum yg dekat level minyak tu peh mmg x function dah. Ko isi lah minyak banyak mana pun, tetap kt kosong. Member2 aku pun ada gak guna kancil lama, memang sama juga, kira mcm gamble je bwk ke mana2 hahaha. Ada sesiapa mcm aku tak ahaha
    Maybe sebab kereta lama kan. Kemungkinan tu Ada je. Yang penting boleh bawak, ok lah. Pasal minyak ingatlah last isi bila, so then boleh prepare untuk isi sebelum minyak habis

  4. #4
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Fuad View Post
    lol, bahaya tu, kena mati dekat tempat xda sapa2 haha. jadi pandukan indicator kilometer saja lah berapa dah jalan huhu
    Sebab kereta dah berusia kan. As long as Tak membahayakan boleh lagi pakai.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Kereta ayah aku pon ade sibijik macam tu. Tapi kena pandai-pandai agak je la berapa minyak isi dengan jarak perjalanan. So far, okey laa takde tetiba keta stop sebab minyak habis kan.. hahaha

  6. #6
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Korang tau tak pasal app Setel. Just pakai app ni je kalau nak isi minyak. Tak payah dah nak berator panjang-panjang dekat kaunter dah. Semua dalam app tu utk pembayaran duit minyak smua tu. Nak cek Mesra Point semua tu pon boleh refer dalam tu.

  7. Likes gadu2 liked this post
  8. #7
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    108
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    Kereta ayah aku pon ade sibijik macam tu. Tapi kena pandai-pandai agak je la berapa minyak isi dengan jarak perjalanan. So far, okey laa takde tetiba keta stop sebab minyak habis kan.. hahaha
    Haah, kena pandai agak sendiri la. Nak senang download app setel je, Kat situ Ada track bila Kita last isi minyak. So boleh Tau jugak next time nak isi minyak bila. Tak delah istilah lupa ke apa

  9. #8
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    108
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    Korang tau tak pasal app Setel. Just pakai app ni je kalau nak isi minyak. Tak payah dah nak berator panjang-panjang dekat kaunter dah. Semua dalam app tu utk pembayaran duit minyak smua tu. Nak cek Mesra Point semua tu pon boleh refer dalam tu.
    Yep, setel dah lama ada since 2018, but sekarang tengah upgrade so that setel boleh guna seluruh malaysia

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •