Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: cara monitor pesakit kronik

  1. #11
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    67
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Syarafieq View Post
    ya betul...tm punya 5G internet dah makin kukuh dan stabil sbb mereka ada infra yg lengkap dan baik...mestilah telco lain ambik masa lama sbb proses tu rumit...
    Infra yg lengkap?? maksudnya seluruh Malaysia dpt enjoy speed yg sama ke??

  2. #12
    Member tripledacker's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    59
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Farhana_520 View Post
    Setahu saya, TM dah mula accelerate 5G commercialisation di Malaysia. Saya percaya tak lama lagi org ramai dpt nikmati infra ni.
    Kalau mcm tu semua business akan perkembang dgn seluruh negara, Malaysia akan jadi negara yg maju

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Syarafieq View Post
    ya betul...tm punya 5G internet dah makin kukuh dan stabil sbb mereka ada infra yg lengkap dan baik...mestilah telco lain ambik masa lama sbb proses tu rumit...
    bagusnya mcm tu...kita org blh enjoy internet pd kelajuan yg cepat dan stabil...senang nak layari internet bila2 masa dan kat mana2 tempat

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    Infra yg lengkap?? maksudnya seluruh Malaysia dpt enjoy speed yg sama ke??
    i think apa yg dia maksud ialah TM ada infrastruktur dan teknologi yg lengkap utk install network 5G kat kawasan coverage...Jadi kita org blh nikmati internet yg laju dan stabil...

  5. #15
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by imaxtothemax View Post
    Ada aku baca, kan ada luar negara yg banyak invent teknologi baru ni.. Salah satu nya cipta pakaian yg boleh pesakit kronik pakai kt rumah, yg ada teknologi supaya doctor boleh monitor pesakit tu dpd jauh, tanpa pesakit tu kena datang ke hospital utk checkup.. Mudah ke tidak?
    Wow.. memang sangat mudah kalau ada teknologi mcm nii.. senang doktor nak monitor pesakit. Lepas tu connect dengan rangkaian 5G memang lagi mudah kerja.

  6. #16
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    Kalau mcm tu semua business akan perkembang dgn seluruh negara, Malaysia akan jadi negara yg maju
    Betul tu awak.. Lagipon TM memang sangat boleh dipercayai untuk bawak dan handle rangkaian 5G nihttps://amanz.my/2019223638/https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425

  7. #17
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Emily_C View Post
    i think apa yg dia maksud ialah TM ada infrastruktur dan teknologi yg lengkap utk install network 5G kat kawasan coverage...Jadi kita org blh nikmati internet yg laju dan stabil...
    Betul awak. TM antara yang paling best provide 5G ni dari telco-telco yang lain.

  8. #18
    Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    95
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Syarafieq View Post
    ya betul...tm punya 5G internet dah makin kukuh dan stabil sbb mereka ada infra yg lengkap dan baik...mestilah telco lain ambik masa lama sbb proses tu rumit...
    Betul, infra semua dah ada.. Tu yg aku sendiri tak bleh brain yg telco yg bermasalah boleh collab dgn yg senasib mcm dorang.. Dah kalau 4g pon dah problem, dgn collab tu bleh buat 5g tu ok ke mcm mana, aku tak tahu brain dorang mcm mana ni hahaha
    Last edited by imaxtothemax; 18-12-19 at 10:09 AM.

  9. #19
    Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    95
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    Infra yg lengkap?? maksudnya seluruh Malaysia dpt enjoy speed yg sama ke??
    Maksud dia, cuba tgk telco lain, internet fiber2 yg diorang kecohkan tu semuanya fiber tm, tapi diorang kira mcm overclaim tu diorang punya.. Sampai telco lain pun guna tm punya infra, so infra tm dah cukup, tinggal nak implement 5g je.. Memang elok dah tu, skrg dah ada kt subang dgn Langkawi, so area lain mcm aku ni harap bersabar Bersama haha

  10. #20
    Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    95
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    Betul tu awak.. Lagipon TM memang sangat boleh dipercayai untuk bawak dan handle rangkaian 5G nihttps://amanz.my/2019223638/https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425
    Itulah, kalua tak diorang takkan aim mcm ni.. Tm ni dpd zaman dial up dulu diorang lah yg mulakan.. Kalau tak, sampai skrg mungkin kita tak ada internet lagi agaknya.. sbb tu aku percaya 5g dpd tm ni mmg bleh surpass 5g telco lain

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •