Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: internet yang berbaloi

  1. #1
    Member alorvera77's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    internet yang berbaloi

    mana satu internet paling berbaloi guna skrg, yg korang rasa tak banyak problem? sbb aku guna satu telco ni, murah memang murah tapi hampeh.. sbb speed dia tak sama dgn apa yg diorg tunjuk dlm iklan

  2. #2
    Super Administrator
    Fuad's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Kulim, Kedah, MY
    Posts
    1,581
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    kalau rajin tengok youtube dan fb, pakai digi RM15 sebulan. unlimited untuk fb dan youtube. kalau data internet 2gb ja x silap

  3. #3
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    untuk budget ( kalau plainly internet sahaja ). ada beberapa yang ok.
    Last edited by shuffle_017; 18-11-19 at 12:50 PM.

  4. #4
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    1) Umobile GX30 ( RM30/mth , unlimited 3Mbps capped, cant hotspot )
    Last edited by shuffle_017; 18-11-19 at 12:50 PM.

  5. #5
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    2) Yes Prepaid Konfem 4G RM1/day ( RM30/mth , unlimited 4Mbps capped, cant hotspot )

  6. #6
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    3) Andai kata OKU : Yes OKU Prepaid Konfem 4G ( RM15/mth , unlimited 4Mbps capped, cant hotspot )
    Last edited by shuffle_017; 18-11-19 at 12:50 PM.

  7. #7
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    4) Digi RM1/day ( RM30/mth, Unlimited 3Mbps capped, CAN hotspot )

  8. #8
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    digi untuk orang biasa taknak pening2 paling ok sebab boleh hotspot. tapi sim yang ada plan tu tak semua. ada sesetengah saja. jadi ada surge of demand. dan harga sim tu dijual mencanak. sim saja ada cecah RM100. jadi kurang berbaloi semata-mata nak hotspot.

  9. #9
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    kalau hotspot tak penting, yes 4g paling berbaloi la rasanya sebab dia kasi 4Mbps.

  10. #10
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3

Page 1 of 3 123 LastLast

Members who have read this thread: 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •