Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 41

Thread: :: Berbakti kepada Ibu Bapa ::

  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tripledacker View Post
    tu pentingnya tanya orang sekeliling,kena amik taw ape yg betul2. yg penting kalau sedikit latar belakang org tu pon dah selamat
    betul lah tu. kalau upah orang setaman boleh la tanya orang sekililing. tapi kalau upah orang dari internet macam mana nak tau latar belakang? diorang letak sendiri benda tu bukan ke?

  2. #22
    Senior Member imaxtothemax's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    163
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Cik Zalika View Post
    Kn.. Bkn apa la. Rasa2 mak ayah kite pn lg selesa duduk rumah blh jumpa anak2 tiap2 hari. Takde rasa susah hati. Ble hati senang kesihatan dorg lg terjamin.
    Bukan mak ayah kite je suka duduk rumah, kite pon suka. Honestly, kalau kita sakit and kena admit, of course kite akan pilih rumah sndiri dr hospital tu walau selesa and mewah mana pon hospital tu.

  3. #23
    Senior Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    100
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by imaxtothemax View Post
    Bukan mak ayah kite je suka duduk rumah, kite pon suka. Honestly, kalau kita sakit and kena admit, of course kite akan pilih rumah sndiri dr hospital tu walau selesa and mewah mana pon hospital tu.
    setuju jgk.cuma mgkin ank2 skrg nk cut cos atntar mk bpak yg dah tua kt rumah org tua. mmg ada org tua yg suka sbb rmai kwn ,tapi kalau dah semua yg dah tak sihat atau yg skit tak leh urus dri mgkin bole bg aura negatif kt mk bpak
    ho... ho... ho...

  4. #24
    Senior Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    100
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Eman.Manan View Post
    betul lah tu. kalau upah orang setaman boleh la tanya orang sekililing. tapi kalau upah orang dari internet macam mana nak tau latar belakang? diorang letak sendiri benda tu bukan ke?
    kalau internet pon biarlah dari saluran atau sumber yang betul.sllunye kalau amik dri agensi bole request nk jumpa dlu org tu.mybe nk interview ckit .atleast puas hati
    ho... ho... ho...

  5. #25
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    167
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    kalau internet pon biarlah dari saluran atau sumber yang betul.sllunye kalau amik dri agensi bole request nk jumpa dlu org tu.mybe nk interview ckit .atleast puas hati
    kalau agensi besar mesti bole pecaya la.face to face senang boleh tgok orang tu punya karakter la. tapi kalau mmg hari caretaker ni stiap hari kalau bole kena update.so taw prkembangan.jgn serah 100%

  6. #26
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    kalau agensi besar mesti bole pecaya la.face to face senang boleh tgok orang tu punya karakter la. tapi kalau mmg hari caretaker ni stiap hari kalau bole kena update.so taw prkembangan.jgn serah 100%
    btol jgk lah. kalau yg brdftar tk de apa2 lah. kita bole pilih ke sapa yg kita nak?

  7. #27
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pluggertorn View Post
    Nursing untuk caregiverasia? Caregiverasia ni apa sbnrnya? Ce share skit. Mana tahu boleh aku boleh manfaatkan info baru ni
    Ni satu platform yang memberi banyak servis kesihatan,terkenal kat Singapore. Mcm home nursing,theraphy dan banyak lagi. Nie semua personal servis .

  8. #28
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by louiskee View Post
    btol jgk lah. kalau yg brdftar tk de apa2 lah. kita bole pilih ke sapa yg kita nak?
    ofcourse boleh pilih. anda boleh pilih mana-mana satu orang yg anda suka. boleh tengok pengalaman kerja mereka kemudian buat keputusan.

  9. #29
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,240
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9
    mohon jgn promote business dlm post ni ya.. tq
    Last edited by lolly lilly; 10-09-18 at 01:04 AM.
    When life gives you a hundred reasons to cry,
    show life that
    you have a thousand reasons to smile.


    ▌│█║▌║▌║ ѕтк-∂єυѕ.вℓσgѕρσт.σм ║▌║▌║█│▌

  10. #30
    Junior Member
    Join Date
    May 2018
    Posts
    22
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by Eman.Manan View Post
    betul lah tu. kalau upah orang setaman boleh la tanya orang sekililing. tapi kalau upah orang dari internet macam mana nak tau latar belakang? diorang letak sendiri benda tu bukan ke?
    ada satu barang panggil resume. bisanya mereka akan letak semua info mereka online. boleh tengok dengan jelas semua pengalaman mereka . takyah risau ye.
    Last edited by JustOne1; 12-09-18 at 10:42 AM.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •